21. ledna 2008

Studenti 3. lékařské fakulty UK získávají zkušenosti z oblasti sportu zdravotně postižených


V pondělí bude zahájena týdenní praxe pro studenty 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, v rámci výuky předmětu „Tělovýchova a sport zdravotně postižených“.  Týdenní praxi zajišťuje již po třetí občanské sdružení KONTAKT bB. „Cílem 30 hodinové praxe je seznámit studenty se sportem zdravotně postižených v různých podobách . Studenti se seznámí zejména s výukou plavání v KONTAKTU bB, ale uvidí i další sporty jako florbal, ragby vozíčkářů, basketbal, sledge hokej a stolní tenis. Přednášet, či spíše debatovat s nimi přijdou paralympijské hvězdy jako plavec Martin Kovář, trojnásobný železný muž Zbyněk Švehla a cyklista Michal Stark, „ říká koordinátorka kurzu a místopředsedkyně sdružení Radka Kučírková.


KONTAKT bB, jehož hlavní náplní je výuka plavání tělesně postižených jako sociálně aktivizační služba zajišťuje program pro více než 300 plavců s postižením v pěti střediscích sdružení (Praha, Brno, Karlovy Vary, České Budějovice, Ostrava).  Převážnou většinu tvoří děti a mládež do 18 let. Na celoroční výuku plavání navazují týdenní pobytové akce, kterých proběhlo v loňském roce osm a vystřídali se na nich plavci všech věkových kategorií.

Z široké základny se rekrutovala již řada paralympijských reprezentantů. V letošním roce se malý tým čtyř plavců pod vedením Jana Nevrkly, zúčastnil Světových her na Taiwanu, odkud se vrátil s 8 medailemi.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.