26. února 2008

Cena Francouzsko-české obchodní komory

Francouzsko-česká obchodní komora dne 11. ledna 2008 udělila v kategorii „Student-badatel“ první cenu Mgr. Martinu Sváškovi. Doktorand Filozofické fakulty UK zvítězil disertační prácí "Návrh, vytvoření a využití francouzsko-českého a česko-francouzského paralelního korpusu".

O vítězi rozhodovala odborná porota složená z vědců a vysokoškolských pedagogů. Martin Svášek v červnu 2007 dokončil dvojí doktorát na FF UK v Praze (na Ústavu teoretické a komputační lingvistiky) a na INALCO (Institut national deslangues et civilisations orientales) v Paříži.

První ročník udílení Ceny FČOK zapadá do kontextu předsednictví Evropské unie, v jejímž čele bude Francie stát v roce 2008 a v roce 2009 postoupí křeslo České republice. Jak uvedl ředitel FČOK pan Jaroslav Hubata-Vacka cílem soutěže bylo „zviditelnit podniky a osobnosti, které vynikají inovativním přístupem nebo produkty, angažují se v sociální a kulturní sféře, ve vzdělávání a v oblasti životního prostředí, a podpořit tím francouzsko-české vztahy.“ Do prvního ročníku soutěže „Student-badatel“ se přihlásilo celkem 24 kandidátů.

Martin Svášek

Martin Svášek, SEM Pavel Fischer, SEM Charles Fries





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.