8. července 2008

Ukrutně šťastní čeští diváci


Karlovarský festival si připsal další zářez na pažbě své zbraně v podobě filmu, který se podařilo prodat do české distribuce. Společnost Cinemart koupila snímek Ukrutně šťastni, který letos ve Varech bojuje o Křišťálový globus v hlavní soutěži. Příběh Roberta, který přijíždí na dánský venkov, aby plnil roli policisty ve městě, kde se všichni až příliš dobře znají, ale kde on je a ještě dlouho bude jen cizincem, tak budou mít diváci možnost vidět i v nefestivalových českých kinosálech. Distribuční premiéra je naplánovaná na


23. října 2008.


            Není to první počin režiséra Henrika Rubena Genze, který stejná společnost koupila. Do našich kin přivedla i jeho předcházející snímek, melodrama Číňan, jak název napovídá, čínsko-dánskou koprodukci z roku 2005. Také tento snímek bojoval před třemi lety v karlovarské hlavní soutěži a dokonce si odvezl cenu FIPRESCI a Cenu ekumenické poroty.


            Cinemart tak pokračuje ve skandinávské tradici. Do českých kin už uvedl úspěšný norský Kurz negativního myšlení nebo Kaurismäkiho Světla v soumraku. Mimochodem i tyto dva snímky měli možnost čeští diváci vidět na předcházejících ročnících karlovarského festivalu.




Zbyněk Vlasák, FSV UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.