31. října 2008

4. běh Mezinárodního sinologického centra Ťiang Ťing-Kuovy nadace při Karlově Univerzitě

Dne 31.10.2008 byl na půdě FF UK za přítomnosti děkana Michala Stehlíka slavnostně zahájen čtvrtý běh činnosti Mezinárodního sinologického centra Ťiang Ťing-Kuovy nadace při Karlově Univerzitě. Zahájení se účastnili hosté z Taipeiské kulturní a hospodářské kanceláře (TECO) v čele s nejvyšším představitelem Taiwanu v ČR Liu Chih-kungem.. Po slavnostním zahájení zahájila letošní činnost Dr. Zlata Černá přednáškou o moderním umění na Taiwanu.


Centrum CCK-ISC bylo založeno v roce 1997 jako první zámořské sinologické centrum Ťiang Ťing-kuovy nadace (CCK-F) se sídlem na Taiwanu s cílem přispět k rozvoji sinologie na Univerzitě Karlově i v širším evropském regionu. V rámci své činnosti Centrum podporuje různé typy programů a soustavně buduje sinologickou knihovnu na FF UK, která je v současné době nejlépe vybavenou knihovnou svého druhu v České republice i v širším regionu.


            Ve čtvrtém běhu své činnosti 2008-2011 bude Centrum pokračovat v tradici speciálních kurzů a mezinárodních seminářů hostujících profesorů, podpory publikace odborné i překladové literatury a organizace akademických setkání, konferencí a workshopů. Ve dnech 17.-21. listopadu Centrum ve spolupráci s TECO a fakultou sociálních věd pořádá týdenní přednáškový kurz prof. Tai Wai-china z partnerské Tamkang University na téma Issues of Historical and Contemporary Taiwan. Začátkem prosince si mezinárodním sympoziem připomeneme 30. výročí pekingské Zdi demokracie. Centrum se také podílí na přípravě výroční konference českých a slovenských sinologů pořádané ve spolupráci s česko-čínskou společností a Orientálním ústavem ČAV. (Podrobnosti o programu sledujte na našich webových stránkách http://cck-isc.ff.cuni.cz/).






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.