24. listopadu 2008

INFORMAČNÍ DEN UNIVERZITY KARLOVY, tisková zpráva


Tisková zpráva


INFORMAČNÍ DEN


UNIVERZITY KARLOVY




V sobotu dne 22. listopadu 2008 proběhla v pražském areálu Albertov tradiční akce s názvem „INFORMAČNÍ DEN UNIVERZITY KARLOVY“, na které se představilo všech 17 fakult UK. Návštěvníci se zde dozvěděli nejen kompletní informace o studiu na jednotlivých fakultách, ale také o dalších možnostech, které tato Univerzita, jež letos slaví 660 let od svého založení, nabízí.



Informační den UK v Praze letos proběhl již pošesté a to v budovách Přírodovědecké a 1. lékařské fakulty, v nichž měly jednotlivé fakulty své informační stánky. V průběhu celého pak probíhaly zajímavé prezentace, které přednesli zástupci fakult a na kterých zazněly praktické informace.




„Myslím, že tato akce je unikátní zejména v tom, že její návštěvníci mají během jediného dne možnost seznámit se všemi fakultami UK a zeptat se jejich zaměstnanců na vše, co je v souvislosti se studiem na UK zajímá. Nejvíce se letos ptali na přípravné kurzy, možnosti přestupu na UK z jiné vysoké školy a na bonifikaci za své studium na střední škole u přijímacího řízení,“ dodal Václav Hampl, rektor Univerzity Karlovy.




S velkým ohlasem se setkal i doprovodný program, při kterém studenti Univerzity Karlovy přiblížili uchazečům o studium jak studium probíhá a prezentovali i své osobní zkušenosti se studiem v zahraničí, kterého se účastnili díky programu Erasmus.




Letošního Informačního dne se zúčastnilo přes 3 500 návštěvníků a mnozí z nich si zakoupili i trička s logem UK.




Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založená v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 3 vysokoškolské ústavy, 6 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou a vývojovou nebo další tvůrčí činnost nebo pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita má přes sedm a půl tisíce zaměstnanců, z toho čtyři tisíce akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje téměř 49 000 studentů (což je zhruba jedna pětina všech studentů v ČR), kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s takřka 660 studijními obory. V bakalářských studijních programech studuje přes 15 500 studentů, v magisterských 26 000 studentů a v doktorských přes 7 000 studentů. Více než 6 000 studentů jsou cizinci. Nejrůznější kursy celoživotního vzdělávání ročně absolvuje přes 15 000 účastníků.



Pro další informace prosím kontaktujte:


Mgr. Václav Hájek                                            Mgr. Klára Hamanová


Tiskový mluvčí UK                                            Odbor vnějších vztahů RUK




Univerzita Karlova v Praze


Ovocný trh 5


116 36 Praha 1


tel: +420 224 491 248


e-mail: pr@cuni.cz






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.