12. prosince 2008

Prohlášení k medializaci finanční situace Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze


11.12.2008




V posledních dnech listopadu byla silně medializována nepříznivá ekonomická situace Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, do níž se fakulta dostala především v důsledku dlouhodobého podfinancování humanitních oborů vysokých škol. Podfinancování fakulty je projevem přetrvávající situace, kdy rostou nutné provozní náklady a mandatorní výdaje fakulty na straně jedné a stagnuje či klesá příspěvek státu na straně druhé.Medializace ekonomické situace fakulty vyvolala nejen kýžený zájem veřejnosti o stav financování vysokých škol, ale též obavy o platební schopnost, nebo dokonce způsobilost fakulty zabezpečit své stěžejní aktivity v oblasti pedagogické a vědecké.

Tyto obavy jsou neopodstatněné. Fakulta se s nepříznivou ekonomickou situací vyrovnává a na jejích stěžejních aktivitách se neprojeví. Pedagogická fakulta je součástí Univerzity Karlovy v Praze, která dle rozhodnutí kolegia rektora ze dne 27. listopadu 2008 poskytne fakultě v případě potřeby celouniverzitní garance.

Neopodstatněné jsou proto i případné obavy studentů fakulty o perspektivu jejich studií, stejně jako obavy zájemců o studium na fakultě. Ekonomická situace fakulty jejich studium neohrozí.




Prof. RNDr. Pavel Beneš, CSc.


děkan Pedagogické fakulty UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.