9. března 2009

Hledá se král Majáles 2009!


Tak a je to tady. Hledáme krále Majálesu pro nadcházející ročník, hledáme osobnost, která má odvahu a sílu se postavit před své poddané a ukázat jim, kdo je tady vůdcem. Král získá klíč od města, mediální slávu, královskou korunu a odměnu 5 000 Kč.




Další rok uplynul jak nic, jak ranní voda z kohoutku. Vidina lepších zítřků se rozplývá tu v dýmu tabákové natě a v palírenských výparech, tam v zapadlých koutech archivů a knihoven, nadchází zase doba, kdy se vlády ujme nový Král Majáles. Král, jehož májové panování je příliš krásné, než aby trvalo déle než rok.



Přesně toho krále si sami zvolíte a co víc, můžete se jím stát i vy sami, nebo někdo blízký. Ať jste z ČéVéútéčka, Karlovky, Chemárny, Ekonomky, Hnojárny nebo úplně z jiné školy, nechte se nominovat. A když už se takhle angažovat odmítnete, najděte si svého krále. Volte.



Král Majáles není jen nějaká nudná podivnost a nepříjemná povinnost. Je to prestiž pro jedince, umocněná prestiží jeho vítězné družiny. Majáles bez krále je filharmonie bez dirigenta. Vidíte mraky skvělých individualit, co spolu nedokážou ani pípnout. A právě na silných základech spolupráce stojí ten nejmocnější král. Je těžko být novodobým Ginsbergem, když není, kdo by za ním stál. Když za ním ale půjde dav těch skvělých hlav naší generace, bude to síla, která zlomí skály, nebo je aspoň naťukne.


Hledáme krále Majálesu!!!



Hledáme krále Majálesu!!! A natrhnem přitom zadnicil všem volbám do akademické obce, kde se účast asi 6 % všech voličů trapně šklebí na své zvolené.


Hledáme krále Majálesu!!! Bude tu jen tak pro radost, smích a historii.



Tak staň se králem Majálesu!!! 







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.