12. března 2009

Informačně poradenské centrum UK připravilo seminář Možnosti studia ve Skandinávii

Informačně poradenské centrum UK připravilo na 10. března 2009 další z řady informačních seminářů tentokrát na téma Možnosti studia ve Skandinávii. K dispozici přibližně čtyřiceti studentům, kteří seminář v Zelené posluchárně navštívili, byli pozvaní hosté: PhDr. Miloš Brunclík (CEVRO Institut), Helena Stiessová (Švédské velvyslanectví v Praze), Kateřina Šíchová (NAEP) a Mgr. David Hron (ERASMUS).

Kromě poskytnutí podrobných informací o možnostech studia ve Švédsku, Norsku, Finsku, Dánsku a na Islandu, tj. způsobu přihlášení, získání stipendia nebo finanční dotace od domácích i zahraničních organizací nebo na základě výměnných studijních programů mezi univerzitami, bylo důležitým prvkem semináře předání osobních praktických zkušeností jak pozvaných lektorů, tak studentů, kteří už v zemích oblasti Skandinávie studují. Ty zahrnovaly takové zkušenosti, které člověk získá až při samotném pobytu – jaké jsou reálné náklady na bydlení, stravování, možnosti místní dopravy, trávení volného času, atmosféry univerzitního života v zahraničí a vesměs velmi přátelské kontakty s místním obyvatelstvem.

Informace lektorů a studentů byly doplněny četnými odkazy na webové stránky nejrůznějších společností: informační nebo zprostředkovatelské vzdělávací agentury, nadace, univerzitní portály apod.

Další informační semináře týkající se možností studia v zahraničí budou na témata:

Studium ve Francii a v Itálii (14. 4. ve 13 hodin, Zelená posluchárna)

Program ERASMUS (12. 5. ve 13 hodin, Zelená posluchárna)

V případě zájmu o účast na semináři je z kapacitních důvodů nutné se zaregistrovat. Aplikace pro registraci je zprovozněna vždy cca 2 týdny před dnem konání semináře na webových stránkách Informačně-poradenského centra UK.

Další informace o možnosti studia v zahraničí (mobility) naleznou zájemci na






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.