28. března 2009

Skupina českých vysokoškolských lyžařů-běžců se zúčastní česko-libanonského soustředění a mezinárodních závodů

Pod vedením českých trenérů běhu na lyžích proběhne na přelomu března a dubna v libanonském horském středisku Cedry společné soustředění českých a libanonských lyžařů-běžců. Sportovci navíc změří své síly v mezinárodním závodě Open Lebanese Cross Country Ski Championship. Celá akce se bude konat v rámci českého předsednictví EU za podpory českého velvyslance v Libanonu, jeho excelence Jana Čížka, města Bcharré a Libanonského lyžařského svazu.

Skupina třinácti mladých závodníků, studentů z oddílu VSK Humanita Praha, který již mnoho let působí pod křídly Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, zakončí lyžařskou sezonu poněkud netradičně. Spolu se dvěma trenéry, kteří působí při České asociaci univerzitního sportu, se zúčastní týdenního soustředění. K nim se přidají libanonští běžci na lyžích, kteří se tak patrně budou mít příležitost poprvé setkat s profesionálním tréninkem této v Libanonu málo rozšířené sportovní disciplíny. „Pro libanonský sport je to vzácná příležitost a velká událost. Běh na lyžích v této zemi nemá na rozdíl od naší vlasti tradici. Přesto aktivně žijící mladé lidi láká. Česká republika se může po pořádání letošního mistrovství světa v klasickém lyžování prezentovat jako země, která má v zahraničí co nabídnout. Tentokrát to budou schopnosti a dlouholeté zkušenosti kvalitních trenérů.“ říká velvyslanec Jan Čížek.  

Součástí mezinárodního sportovního soustředění bude veřejný libanonský šampionát v běhu na lyžích, který se bude konat 28. března. Češi přivezou do Libanonu přívěs na rolbu s lyžinami pro přípravu stopy a pomohou s přípravou závodní trati. Oddíl složený ze studentů Univerzity Karlovy v Praze a Technické Univerzity v Liberci bude mít v závodě svá želízka v ohni – např. Adélu Boudíkovou, Jiřího Šefla, Jana Kolaju a další. „Věřím, že tato akce bude úspěšná a zajímavá jak pro naše svěřence, tak pro libanonské běžkaře i veřejnost, která si přijde zazávodit. Pro mě a mého kolegu Radima Antoše to bude znamenat velkou zkušenost.“ prozrazuje svá očekávání trenérka Eva Šeflová. V libanonských Cedrech se pak ještě uskuteční další závod pro diplomaty, jejich rodiny a zaměstnance mezinárodních organizací působících v Libanonu.

Kontakt:

Eva Šeflová

VSK Humanita Praha

Tel. 221 619 322

E-mail: eva.seflova@ff.cuni.cz

http://beh.vskhumanita.cz/

O VSK Humanita Praha

VSK Humanita Praha je oddíl běžeckého lyžování fungující pod křídly Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Oddíl je otevřen i studentům jiných fakult a škol a ostatním nadšeným sportovcům. Jeho základna čítá okolo 60 aktivních členů věnujících se převážně běhu na lyžích, ale i mnoha jiným doplňkovým sportům.

Trenérka Eva Šeflová těží při své práci z mnohaletých zkušeností a díky tomu zlepšuje nejen techniku, ale i výkonnost jednotlivých členů oddílu.

VSK Humanita Praha se pravidelně účastní závodů vysokoškolské ligy, kterou v letech 2007 a 2008 vyhrála. K největším úspěchům jednotlivců patří prvenství Adély Boudíkové v celkovém hodnocení Ski Tour. Adélka také obsadila 4. místo v závodě na 5 km volně na letošním Akademickém mistrovství ČR v Novém Městě. Na výborném 8. místě se v celkovém hodnocení Ski Tour 2009 umístil také Jiří Šefl.

Členové oddílu se dále účastní tradičních domácích dálkových běhů (Jizerská 50, Krkonošská 70, Orlický maraton, ...) a někteří jedinci také zahraničních laufů jako je například slavný Vasaloppet. Oddíl každoročně pořádá na konci března poslední díl VŠ ligy, zvaný Memoriál, zakončený tradičním tématickým večírkem oblíbeným nejenom mezi členy Humanity.
















Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.