14. května 2009

Nakladatelství Karolinum na 15. mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy Praha 14.-17. května 2009

Nakladatelství Karolinum je jedním z vystavovatelů letošního 15. mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy Praha, který se uskuteční ve dnech 14.-17. května 2009 na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Představeny zde budou knižní novinky Nakladatelství Karolinum a atraktivní pro návštěvníky stánku a celého veletrhu budou autogramiády jeho autorů.

Program autogramiád pořádaných Nakladatelstvím Karolinum na 15. knižním veletrhu:

Pátek 15. 5. 2009

15.00 Marie Vágnerová – spoluautorka knihy Náročné mateřství 16.00 Jiří Kraus – autor knihy Jazyk v proměnách komunikačních médií 17.00 Otakar A. Funda – autor knihy Když se rákos chvěje nad hladinou

Sobota 16. 5. 2009

14.00 Vladimír Blažek, Radek Trnka – editoři monografie Lidský obličej 15.00 Ivan Gabal – autor knihy Hrách na zeď

16.00 Karel Šiktanc – autor knihy Vážná známost

Stánek Nakladatelství Karolinum je umístěn v pravém křídle Průmyslového paláce (stánek č. P 601).

Nakladatelství Karolinum při příležitosti veletrhu představí celou řadu nových a zajímavých knížek. Z těch nejčerstvějších to bude zejména dlouho očekávaná závěrečná část monumentálního díla Karla Durmana Popely ještě žhavé. Konce dobrodružství. Kniha navazuje na první díl s podtitulem Válka a nukleární mír, který se setkal s velkým čtenářským ohlasem nejen mezi odborníky, ale především mezi všemi příznivci čtivě a atraktivně psaných světových politických dějin 20. století. Čtenářům by neměla uniknout nová základní příručka věd o ochraně životního prostředí a ekologii od Bedřicha Moldana Podmaněná planeta, která kromě promyšleného textu doplněného 250 obrázky, grafy a tabulkami nabízí i pokus o optimistický výhled do budoucna. Stranou pozornosti jistě nezůstanou ani nejnovější přírůstky exkluzivní edice Limes věnované významným dílům světového myšlení a literární vědy - Benedict Anderson: Představy společenství (první český překlad slavné knihy Imagined communities), Wolfgang Iser: Jak se dělá teorie (užitečný přehled moderní literární vědy z pera jednoho z jejích hlavních protagonistů).

V neposlední řadě upozorňujeme na další z řady učebnic vývojové psychologie od prof. Marie Vágnerové, s níž se také jako se spoluautorkou knihy Náročné mateřství mohou čtenáři na veletrhu osobně setkat, a to v rámci cyklu autogramiád předních autorů a aktuálních publikací Nakladatelství Karolinum.









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.