5. června 2009

Běh Praha-Lipsko. Etapa 1.


Etapa 1.


Dne 3. června v 12:30 byl za přítomnosti rektorů a děkanů obou univerzit odstartován Běh Praha  -Lipsko. Start byl proveden výstřelem z pistole z ruky rektora Univerzity Lipsko prof. Häusera v historických prostorách Hradčanského náměstí.

První etapa měřila 48 km. Studenti a učitelé postupně proběhli pražskými parky Ladronka, Oborou Hvězda a Divokou Šárkou. Dále jejich kroky směřovaly přes Horoměřice do Lidic. Zde u Společného hrobu padlých mužů položili věnec a spolu s rektorem a děkanem Lipské univerzity uctili památku minutou ticha.


Dále se k běžcům připojili sportovci z Kladenského maratónského klubu a společně doběhli do Kladna. V cíli na Floriánském náměstí byli všichni srdečně přivítáni primátorem a tajemníkem města. Hned po doběhu všichni doplnili energii ztracenou náročným běžeckým výkonem v překrásných prostorách zahrady kladenského zámku. Společenský večer pak pokračoval v hotelu Kladno slavnostní večeří za přítomnosti představených města a rektora s děkanem Lipské univerzity.


Rádi bychom zde ještě jednou poděkovali městu Kladno za vstřícné a vřelé přijetí. Zítra na běžce čeká 81 km dlouhá etapa z Kladna do Mostu.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.