6. července 2009

Více než šest hodin filmu denně může škodit vašemu zdraví

Oči už nemohou? Ještě máte uši.

Unaveni kinem vylézáte ze sálu po páté projekci toho dne a hledáte způsob, jak se osvěžit, aniž byste museli vnímat další bláznivé sekvence obrázků. Sestavili jsme pro vás menu pro uši, které vás udrží vzhůru dlouho do noci. A oči? Ty můžete klidně zavřít.

Unaveni kinem vylézáte ze sálu po páté projekci toho dne a hledáte způsob, jak se osvěžit, aniž byste museli vnímat další bláznivé sekvence obrázků. Sestavili jsme pro vás menu pro uši, které vás udrží vzhůru dlouho do noci. A oči? Ty můžete klidně zavřít.

Největší koncentrace hudebníků mezi filmaři byla v Poštovním dvoře v sobotu, kdy se tu představily kapely Nightwork, Clou, Support Lesbiens, Chinaski, G-Point Hunters nebo Aneta Langerová.

Pokud jste si už tam ověřili, jak příznivý vliv na psychické zdraví má vypadnout z kina na koncert, rozhodně si místo jménem Poštovní dvůr zapamatujte.

10. 7. Jaromír Nohavica – Poštovní dvůr (22:00)

Koncem festivalu, v pátek 10. července, vyvrcholí v Pošťáku hudební stránka festivalu vystoupením nejúspěšnějšího současného českého písničkáře, protagonisty snímku Rok ďábla, písničkáře Jaromíra Nohavici. Film v Karlových Varech v roce 2002 získal hlavní cenu. Tehdy byl Nohavica v roli léčícího se alkoholika, tentokrát vystoupí jako zpěvák a hráč na kytaru a heligonku.

7. 7. Jan Budař & Eliščin band – Galerie umění Karlovy Vary (19:30)

Začít s muzikoterapií můžete hned zítra v Galerii umění, kde vystoupí pozoruhodný šansonový projekt herce Jana Budaře, jeho Eliščin band. Koncert bude věnován postavám Hrubešovi a Marešovi, kterým se letos dostalo zbrusu nové verze jejich filmu. „Hrubeš a Mareš Reloaded 2009 není jen přestříhaný film, má hodně nových a ještě neviděných skvělých scén a myslím, že je ještě lepší než původní verze,“ raduje se Budař.

7. 7. X-Left To Die – Slash Bar (22:00)

Po šansonu přitvrďte v útulném klubu Slash na kopci nad Karlovými Vary. Tady dorazíte své unavené uši hardcorovými X-left To Die. Tato mladá úspěšná chomutovská kapela vystoupila na jednom pódiu s Marilynem Mansonem při jeho poslední návštěvě Čech!

7. 7. Vladimír 518 – Aeroport

V tentýž den můžete zvládnout ještě hip-hop. Vladimír 518 vystoupí ve stylovém Aeroportu. Pobavit se můžete i v Tretter’s Party Power Clubu pod hotelem Thermal, kde bude od půlnoci tucat skupina Technotronic.

8. 7. Těžko soudit motýla – Club W (21:30)

Ve středu zamiřte do proslulého baru W, kde se konají náročné celonoční večírky i přes rok mimo festival. Do malé hospůdky se bude ten večer muset vměstnat osmičlenná funková skupina Těžko soudit motýla. Vzduch asi bude hotov ke krájení, ale přesně to potřebujete k dobrému zažití několika hodin náročné filmařiny.

9. 7. Voskar Rock Fest – Sunflower Caravan, Goodfellas, Liwid, Holden – kemp Březová (19:00)

Jeden z nejnabitějších dnů, kdy můžete dát kinosálům vale už v podvečer, bude čtvrtek. Od sedmé hodiny bude v kempu v Březové (pár minut podél řeky za výše zmíněným Poštovním dvorem, nebo autobusem na konečnou linky F2) další hudební festiválek pod širým nebem. V pozdních hodinách na něm vystoupí pražský instrumentální objev Sunflower Caravan. Trio bude pro diváky MFF koncertovat vůbec poprvé: „Na festivalu jsme byli jen jednou, jako diváci před dvěma lety. Vůbec jsme neměli zkušenosti, jak to tu chodí, že je potřeba stát od rána frontu u pokladny na lístky. To nám vyrazilo dech. Za celé dva dny jsme se dostali jen na jeden film do hlavního sálu,“ popisuje své dosavadní karlovarské zkušenosti Andy ze SC.

Můžete se bavit i svérázným projevem proslulého litvínovského buránka Xaviera Baumaxy. Aby toho nebylo málo, ve čtvrtek hraje v Poštovním dvoře skupina Laura a její tygři.

9. 7. Xavier Baumaxa – Aeroport (20:00)

9. 7. Laura a její tygři – Poštovní dvůr

Tímto výběrem menu zdaleka nekončí. Pravidelné koncerty se v době festivalu konají také ve Filmcafé Mattoni ve foyer kina Panasonic nebo na letní scéně pod Chebským Mostem.

Jakub Anděl

Autor článku Jakub Anděl je studentem druhého ročníku oboru Mediální komunikace na FSV UK. Jeho text vyšel ve Festivalovém deníku 6. 7.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.