16. srpna 2009

Letní škola slovanských studií, týden druhý

Vyšehrad, Stavovské divadlo, Lidice, Kersko, Strž, Tábor, Mariánské Lázně... Tato místa už nejsou pro studenty Letní školy slovanských studií jen neznámými body na mapě. Seznámit se s nimi mohli během svého druhého týdne pobytu v České republice. Nechyběly opět ani koncerty, promítání a zpívání českých písní v klubovně koleje.

Tajemník Letní školy slovanských studií PhDr. Jiří Hasil nám v krátkém rozhovoru přiblížil, podle čeho se aktivity pro studenty vybírají.

Jak plánujete program pro studenty – máte své stálice, které zařazujete do itineráře každý rok, nebo počítáte s tím, že se studenti do Prahy vracejí, a chystáte pro ně spíše návštěvu nových míst?

Je to tak trochu kompromis mezi tím, co jste říkala. Jsou to jak stabilní akce, které stojí za to pravidelně do programu zařazovat (např. dnešní návštěvu Stavovského divadla), tak akce z aktuální nabídky kulturních pořadů, výstav apod. Snažíme se inovovat i programy pořádané v klubovně koleje, aby byly zajímavé právě pro ty studenty, kteří k nám jezdí opakovaně.

Které aktivity patří k těm nejoblíbenějším?

Do zpívání českých písní se pravidelně zapojuje kolem 50 studentů, velký zájem byl o prohlídku Vyšehradu a do Kutné Hory jsme například museli vypravit dva autobusy.

Návštěvě Stavovského divadla bylo vyhrazeno úterní odpoledne

Sarma pochází z Lotyšska a s češtinou se během Letní školy seznamuje poprvé. Jazyk se chce naučit, neboť v současnosti pracuje na Univerzitě Karlově. Stavovské divadlo bylo první hromadnou akcí, jíž se se studenty zúčastnila.

Španělský dirigent Robert začíná od září studovat na HAMU. Proto chce přes léto získat základy češtiny

Studenti měli jedinečnou příležitost prohlédnout si Stavovské divadlo od sklepa po suterén

Koncertní sál Lichtenštejnského paláce na Malostranském náměstí se v pátek zcela zaplnil

Pro účastníky byl připraven výběr ze skladeb Schuberta, Brahmse, Nováka, Bacha či Chopina v provedení Michala Rezka a Eri Goto

(Lucie Kettnerová)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.