5. října 2009

Studium, stipendia, spolky a speciální potřeby –  Orientační týden pro studenty 1. ročníků



První týdny ulehčí prvákům Informačně-poradenské centrum UK, které v týdnu od 5. – 9. října 2009 seznámí studenty s organizací studia, možností využívat sportovní centra a navštěvovat filmové kluby. Pokud nevíte kudy kam, zamiřte do Celené 13 a nechte si poradit.









od 1000



od 1400



pondělí



Studium na UK


Mgr. Lukáš Krupička



Služby pro studenty se speciálními potřebami


PhDr. Kateřina Šámalová



úterý



Informační zdroje na UK


Mgr. Jitka Stejskalová



Zájmová činnost studentů


Lucie Rakušanová



středa



Možnosti studia v zahraničí


Mgr. Ludmila Svobodová



Studium na UK


Mgr. Lukáš Krupička



čtvrtek



Zájmová činnost studentů


Lucie Rakušanová



Informační zdroje na UK


Petr Urválek



pátek


Služby pro studenty se speciálními potřebami


Alice Rytychová, DiS.



Možnosti studia v zahraničí


Mgr. Ludmila Svobodová





Studium na UK

Cílem přednášky je představit univerzitu a zprostředkovat studentům informace, které jim výrazně pomohou při orientaci v novém prostředí, usnadní začátek studia a jeho průběh a umožní rychleji a pružněji reagovat na situace, se kterými se během svého studia budou setkávat (stipendia, poplatky spojené se studiem, studijní a zkušební řád, přerušení studia).



Informační zdroje na UK

Orientace v informačních zdrojích, které lze při studiu na UK využívat, je důležitým předpokladem úspěšného studia. Přednáška seznámí posluchače mimo jiné se strukturou a fungováním knihoven a velký důraz bude kladen na prezentaci elektronických informačních zdrojů a jejich efektivního využívání.


Možnosti studia v zahraničí

Využití některého ze zahraničních programů a absolvování části studia na některé z partnerských univerzit v zahraničí je výzvou a neocenitelnou zkušeností pro každého studenta. Přípravu studijního pobytu je však důležité zahájit v dostatečném časovém předstihu. Jaké možnosti se studentům otevírají a jak správně postupovat, aby byly naplněny představy studenta, je obsahem této přednášky.


Zájmová činnost studentů

V této krátké prezentaci nastupujícím studentům představíme možnosti, jak strávit čas na Univerzitě Karlově nejen studiem, ale dále se vzdělávat i ve svých zájmových aktivitách. Krátce představíme jednotlivé studijní spolky, kluby a asociace na jednotlivých fakultách, možnosti sportovního vyžití v jednotlivých centrech a sportovních akcí, které pořádá UK. Nezapomeneme informovat ani o kulturním prostředí jednotlivých divadelních spolků, filmových klubů, galerií. Seznámíme studenty také s možností přihlášení do univerzitního sboru či orchestru a v jakých univerzitních časopisech mohou uplatnit svůj literární um.


Služby pro studenty se speciálními potřebami

Univerzita Karlova usiluje o zajištění rovných podmínek pro všechny své studenty. Tato přednáška poskytne komplexní informace pro studenty se speciálními potřebami: o aktuálních událostech, poradnách, kontaktech na fakultách, bezbariérovosti budov, informačních zdrojích atd.; a také znění dokumentů, v souladu s kterými je realizována podpora studentů se speciálními potřebami.









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.