Prezentace spolupráce s Univerzitou v Lipsku

1. října 2009

Prezentace spolupráce Univerzity Karlovy s partnerskou Univerzitou v Lipsku proběhla 30. září 2009 v prostorách Malé Auly v Karolinu za účasti rektora lipské univerzity prof. Franze Häusera a prorektora prof. Mojmíra Horyny (projev prorektora ke stažení zde).


Studentka lipské slavistiky  Julia  Nesswetha seznámila posluchače s projektem „interFaces“ a následovně proběhla česká premiéra filmu dokumentujícího letošní akci „Běh Praha-Lipsko“, během které studenti a zaměstnanci překonali vzdálenost 300 kilometrů.


Univerzita v Lipsku zaujímá 3. místo v celkovém počtu výměn zahraničních výměn. Jedná se o nejstarší univerzitu v Německu, která funguje bez přestávky od svého založení. Mezi její nejznámější absolventy patří současná spolková kanclkéřka Angela Merkelová a bývalý ministr Hans-Dietirch Genscher.


Akce Prezentace Svobodného státu Sasko probíhá u příležitosti 20.  výročí vystoupení ministra zahraničních věcí Hanse – Dietricha Genschera na balkonu velvyslanectví Spolkové republiky Německo. Dne 30. září 1989 sdělil občanům NDR, kteří pobývali v prostorách  velvyslanectví, že mohou odcestovat do  Spolkové republiky Německo.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.