26. října 2009

Eurobot 2010 - Feed the World

Katedra softwarového inženýrství MFF UK a občanské sdružení Robonika pořádají České národní kolo soutěže Eurobot. Tématem ročníku 2010 soutěže Eurobot je sklizeň úrody. Roboti budou pomáhat lidem se sklizní ovoce, zeleniny a obilovin. Ten robot, který sklidí největší množství úrody, vyhraje. Z Českého kola vždy postupují tři týmy do mezinárodního kola, které se v roce 2010 uskuteční 26.-30.5. ve švýcarském Rapperswil-Jona.

Registrace pro České národní kolo do obou kategorií: 31.1.2010

Přesná pravidla jsou ke stažení zde

Základní informace o soutěži:

Eurobotopen je soutěž pro amatérské týmy mladých fanoušků robotiky nebo pro týmy, které pro mladé takovýto projekt organizují. Soutěž Eurobot nechce být nesmiřitelným bojem, naopak vše probíhá v přátelském a sportovním duchu.

Tým soutěží se svým robotem na hřišti o rozměrech cca 3 x 2 m proti dalšímu týmu (který má opět svého robota). Jeden zápas trvá 90 sekund a roboti při něm samostatně plní svůj úkol bez toho, že by byli řízeni člověkem nebo vzdáleným počítačem; vše potřebné si roboti "nesou s sebou" a také musejí "samostatně přemýšlet a rozhodovat". Přesná pravidla se každý rok mění (téma, počet robotů, velikost hřiště atd.), takže i nově vzniklé týmy mají velkou naději na úspěch (například v roce 2005 obsadil nováček v soutěži, rychnovský R-team, skvělé 2. místo v mezinárodním finále). Vždy na začátku podzimu jsou vyhlášena pravidla pro další ročník, na jaře probíhají národní kola a následně před létem pak mezinárodní finále.

Součástí mezinárodního finále soutěže je i vědecká konference Eurobot 2010, jejímiž hlavními tématy jsou výzkum a vzdělávání v robotice.

více zde












Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.