XVI. ročník veletrhu Gaudeamus v Brně

30. října 2009

Univerzita Karlova se ve dnech 20. až 23. října 2009 zúčastnila veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2009 v Brně.

Expozici stánku UK dominovala koláž z fotografií s tématikou "ze života studentů", která sjednocovala univerzitní prezentaci. S velkým úspěchem se setkalo promítání filmu o univerzitě (Kámen a poznání) a montáž z výběru fotografií ze života UK.

Prostor k velkoformátové prezentaci využily všechny fakulty a součásti UK, které se na letošním veletrhu představovaly (1.LF, 2.LF, PřF, MFF, FaF, LFPlzeň, FTVS, Ústav jazykové a odborné přípravy a Informační a poradenské centrum). Studenti a doktorandi PřF a MFF prezentovali studium na fakultách formou soutěží, zajímavými pokusy a upoutávkami. 

Na šestnáctém ročníku veletrhu se představilo celkem 208 institucí zabývajících se vzděláváním a poradenstvím. Na veletrhu byly tradičně zastoupeny české univerzity, vysoké školy, renomované zahraniční univerzity ze zemí Evropské unie a poprvé se mezi vystavovateli představilo i 29 čínských univerzit. Studenti měli možnost se na brněnském Výstavišti seznámit s přibližně 3500 studijními obory, které se vyučují v České republice nebo v zahraničí.

V rámci veletrhu se poprvé konala soutěž o nejlepší expozici. Komise studentů posuzovala 22 přihlášek a jako nejlepší prezentaci označila expozici Vysokého učení technického v Brně, druhé místo zaujmula Univerzita obrany z Brna a na třetím místě skončila Univerzita Pardubice. Letošní veletrh se konal pod záštitou ministryně školství PhDr. Miroslavy Kopicové a hejtmana Jihomoravského Kraje Mgr. Michala Haška. 





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.