V loděnici už proběhly Vánoce

11. prosince 2009

A zase prší! S těmi slovy přicházeli studenti UK se speciálními potřebami a jejich přátelé do podolské loděnice, kde se konalo tradiční předvánoční setkání spojené s turnajem ve stolním tenise. Déšť se totiž v poslední době stává nedílným průvodcem všech akcí, které Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů pořádá.

Počasí sice zabránilo, aby přítomní letos naposledy vypluli na speciální lodi uzpůsobené i pro vozíčkáře pod vyšehradskou skálu, vánoční náladu si ale nikdo vzít nenechal. Do loděnice Regata, kterou má Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů k užívání, zavítali současní i bývalí studenti naší univerzity na pozvání PaeDr. Jana Hruši, vedoucího tohoto centra.  Čekalo je tu vánoční pohoštění, speciální podolská káva podle originálního receptu jeho manželky Světlany, připravené stoly na ping pong a spousta novinek o chystaných akcích.

Centrum, které letos oslavilo páté výročí svého trvání, nabízí zdravotně postiženým studentům nejen sportovní aktivity, ale stává se pro ně i důležitým místem setkávání. V neformální a důvěrné atmosféře se probere, kdo očekává přírůstek do rodiny, vymění se recepty na vánoční cukroví, představí se nově zakoupené sportovní pomůcky a naplánují se další výjezdy do hor.

Velkou radost všem udělala zpráva, že zářijový pořad Klíč (natočený pro Českou televizi),  který přinesl reportáž o vodních aktivitách centra v Chorvatsku, získal ocenění Vládního výboru pro zdravotně postižené občany. V kategorii televizních pořadů obdržel 3. cenu za to, že „Dává lidem s různým zdravotním postižením naději, že mohou žít naplno a vyzývá je k odvaze a optimismu“. Cenu předával ministr pro lidská práva a výkonný místopředseda VVZPO Michael Kocáb.

(Lucie Kettnerová)







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.