2. března 2010

VI. ročník Ceny sv. Lukáše vyhlásí výsledky výtvarné soutěže 2. 3. 2010

Katedra výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy srdečně zve na slavnostní vyhlášení výsledků VI. ročníku soutěže o Cenu sv. Lukáše. Vernisáž vítězných i všech soutěžních prací - s kapelou, vyhlášením a udělením ceny - se uskuteční 2. 3. 2010 v 18h u Písecké brány, K Brusce 5, Praha - Hradčany. S kapelou, vyhlášením a udělením divácké ceny bude i dernisáž výstavy 16. 3. 2010 v 17h. Výstavu je možno shlédnout denně (kromě pondělí) od 13.00 do 19.00 hodin.

Lukášova cena katedry výtvarné výchovy UK Ped F v Praze byla založena v roce 2004 na základě koncepce vytvořené doc. ak. mal. Ivanem Špirkem, učitelem katedry výtvarné výchovy UK Ped F v Praze. Jejím hlavním cílem bylo podpořit uměleckou tvorbu studentů a vzájemnou otevřenou komparaci nad rámec studijních oborů, disciplín, ročníků a studijních skupin a v neposlední řadě zajistit prezentaci výtvarných prací studentů pro širokou, nejen fakultní a univerzitní, veřejnost.

Podle návrhu autora původní koncepce byla pojmenována po sv. Lukášovi, patronu malířů a obecně výtvarných umělců.

Dosavadních ročníků se zúčastnilo přes sto padesát studentů s více než třemi sty výtvarnými díly z oborů kresby, malby, grafiky, fotografie, užité grafiky a designu, sochařské a objektové tvorby, videoartu, instalací a dalších výtvarných médií.

Vybrané soutěžní práce byly s podporou Studentského grantu děkana Univerzity Karlovy v Praze – Pedagogické fakulty v minulých letech prezentovány na veřejných výstavách v Galerii U Prstenu v Jilské ul. a v prostorách Studentského klubu UK v Celené ul. na Starém Městě v Praze. Tyto výstavy shlédlo několik tisíc návštěvníků.

Dosavadní vítězové Lukášovy ceny:

2004 – Ondřej Suchan za soubor grafických listů

2005 – Zuzana Nápravová za soubor velkoformátových kreseb a fotografií

2006 – Ivan Martin za malířský triptych

2007 – Jiří Hanuš za cyklus grafických listů

2008 - Sylva Weberová za obraz Ptáci

Statut Ceny sv. Lukáše





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.