1. března 2010

Vladimír Haasz k článku "Jak dál s českou vědou?"


Vážení,

v internetovém časopise Tyden.cz v článku ,,Jak dál s českou vědou? V diskusi zazněl jen jeden hlas" (autor Ondřej Vrtiška; 23.02. 17:06) se úvodem uvádí:


Občanské sdružení Věda žije! uspořádalo v pražském divadle Archa tříhodinové veřejné slyšení kandidátů na členství ve vládní Radě pro výzkum, vývoj a inovace. Až na jedinou výjimku však na setkání dorazili pouze kandidáti nominovaní Akademií věd. Zástupci průmyslu chyběli úplně.


Na toto dále navazuje vyjádření tiskového mluvčí Svazu průmyslu a dopravy České republiky:


,,Neúčast našich kandidátů jsme deklarovali předem, taková byla dohoda mezi podnikateli a vysokými školami. Veškeré kompetence jsou na premiérovi Janu Fischerovi a rozhodování o složení rady není otázkou nějaké obecné a živelné debaty na úrovni veřejnosti, ačkoli nezpochybňujeme ničí právo se o tom bavit," komentoval pro TÝDEN.CZ neúčast zástupců průmyslu Milan Mostýn, tiskový mluvčí Svazu průmyslu a dopravy České republiky.


Zde musím konstatovat, že toto vyjádření je přinejmenším nekorektní.

Já jakožto jeden z představitelů reprezentací VŠ jsem o účasti na akci Občanského sdružení Věda žije!, konané v pražském divadle Archa 22.2.2010, s nikým z podnikatelů či jiných představitelů průmyslu nejednal.

Z účasti na této akci jsem se (zcela nezávisle!) omluvil pořadatelům akce E-mailem 14.2.2010, kde jsem uvedl i důvody mé neúčasti.

Žádám proto, aby výše uvedené vyjádření tiskového mluvčí Svazu průmyslu a dopravy České republiky bylo uvedeno na pravou míru, neboť ve výše zmíněné části neodpovídá skutečnosti.


Srdečně zdraví


Vladimír Haasz




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.