Anne Hudson převzala titul doktor honoris causa

22. března 2010

Přední britská medievistka, emeritní profesorka Univerzity v Oxfordu, Anne Hudson převzala 22. března 2010 titul doktor honoris causa historických věd. Slavnostní udělení proběhlo ve Velké aule Karolina.

Profesorce Hudson byl udělen čestný doktorát za příspěvek k osvětlení počátků evropské a české reformace, vztahu wyclifismu a husitství i dějin oxfordské univerzity a Univerzity Karlovy.



Zvukový záznam z promoce ve formátu MP3



Profesorka Dr. Anne Hudson, FBA, působila dlouhá léta jako Fellow a Tutor v Lady Margaret Hall v Oxfordu a jako profesorka středověké angličtiny na oxfordské univerzitě. Celoživotně se zabývala především výzkumem a studiem anglických spisů, připisovaných filozofovi, teologovi a ranému oxfordskému reformátorovi Johnu Wyclifovi. Většina středověkých rukopisů jeho děl je dodnes zachována v našich rukopisných sbírkách, které prof. Hudson studovala. Již před rokem 1989 se seznamovala s těmito rukopisy při studijních pobytech v knihovách a archivech. Poznávala i české vědecké prostředí, které začala podporovat zasíláním publikací, zvaním českých účastníků na mezinárodní konference a doporučováním studentů na stáže v Anglii.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.