21. dubna 2010

Pomoc rodinám - Vztahy v rodině

V sobotu 17. dubna 2010 se v aule Pedagogické fakulty UK v Praze konala konference s tématem Pomoc rodinám - Vztahy v rodině, kterou organizovala katedra primární pedagogiky UK Praha, profesní organizace Asociace předškolní výchovy a nakladatelství Equilibrium. Konferenci zahájila děkanka PedF UK Praha doc. PaeDr. Radka Wildová, CSc.

Dopolední program byl věnován problematice současné rodiny, nejprve z pohledu demografického vývoje (Mgr. Ludmila Šprachtová), poté se slova ujala Doc. PhDr. Lenka Šulová, CSc. z Filozofické fakulty UK Praha a velice poutavě přednášela o proměnách rodiny, vizích a její budoucnosti. Osobitým způsobem zaujal účastníky PhDr. Jaroslav Šturma, který se zabýval pohledem psychologa na současnou rodinu.


Po polední pauze vystoupila Ing. Zuzana Baudyšová, ředitelka nadace Naše dítě, která prezentovala aktivity této nadace a zaměřila se na ochranu dítěte. Problematice zdravých vztahů v rodině se věnovala ředitelka nakladatelství Equlibria, Zdeňka Tušková.

Inspirativní příspěvek akademické malířky Tatiany Svatošové byl věnován využití artetarapie a PhDr. Jana Kropáčková, Ph.D. za katedry primární pedagogiky PedF UK Praha se zaměřila na význam rituálů v rodině.

Konference se zúčastnilo přes sto účastníků, mezi kterými bylo hodně studentů kombinovaného magisterského studia učitelství pro 1. stupeň ZŠ a pedagogiky předškolního věku, ale také zástupci pedagogických fakult, České školní inspekce, Asociace předškolní výchovy a jiných dalších organizací.

PhDr. Jana Kropáčková, Ph.D.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.