Integrace zdravých a zrakově postižených zaměstnanců a studentů UK na sportovních akcích

7. května 2010

Dne 24.4.2010 se konala sportovní akce Centra sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK ve spolupráci s Tyflocentrem Praha.

Na tento den jsme připravili cyklistickou vyjížďku podél Vltavy na Zbraslav. Měli jsme velké štěstí na dobré počasí. Podařilo se nám připravit a šest tandemových kol. Nejtěžším úkolem bylo zajistit zkušené vodiče, kteří by byli schopni se rychle sladit se „svým“ nevidomým či slabozrakým partnerem. Při dělení na dvojice se sešli například odborný asistent PaedDr. Jiří Šafránek z FTVS a zrakově postižený Mgr. Miloš Šmíd z laboratoře Carolina, absolventka FTVS Lucie Růžková a nevidomá studentka pedagogické fakulty Eva Odehnalová, dále PaedDr. Jan Hruša vedl slabozrakou diabetičku z Tyflocentra Praha Danu Škvárovou.

Z naší loděnice REGATA jsme vyjeli na cyklostezku na Podolském nábřeží, museli jsme se doslova  proplétat mezi bruslaři, chodci, kočárky a ostatními cyklisty. Se žlutými vestami, označujícími nevidomého a jeho vodiče jsme byli zdaleka viditelní. Díky ohleduplnosti ostatních a umění vodičů jsme zvládli všechny nástrahy a vrátili se zdraví a příjemně unavení zpět do naší loděnice.

Na závěr jsme společně poseděli, zavzpomínali na zimní akce a domluvili si účast na dalších akcích v letním období.

PaedDr. Jan Hruša,CSc.


 






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.