Druhý ročník studentské geografické konference New Wave

18. května 2010

V pátek 14. května 2010 proběhl na Albertově již druhý ročník studentské konference New Wave. Odborné setkání studentů i absolventů geografie pořádala Geografická sekce Přírodovědecké fakulty UK a zaštítila Pražská-středočeská pobočka České geografické společnosti a občanské sdružení Alumni Albertov, které sdružuje absolventy Přírodovědecké fakulty.

Konferenci zahájil proděkan pro geografickou sekci Jakub Langhammer, který ocenil především vysokou odbornou úroveň přihlášených příspěvků, které se svými tématy nijak neodlišovaly od prestižních geografických konferencí.

Během celého dne se zhruba 50 posluchačů z řad studentů geografie i zaměstnanců Geografické sekce seznámilo s 21 prezentovanými příspěvky a pěti vystavenými postery. Témata příspěvků byla velice aktuální. Diskutována byla jak problematika protipovodňové ochrany, tak např. otázky mezinárodní migrace nebo budoucího populačního vývoje Česka. Dopolední paralelní sekce řešily odborná témata fyzické a sociální geografie, odpolední společné sekce umožnily diskusi a řešení problémů kombinací přístupů všech dílčích geografických specializací. 

Absolventi studia geografie vystoupili v sekci „Geografie pohledem praxe“ se svou reflexí přínosu geografů v různých sférách, od výzkumu polárních oblastí a klimatických změn přes vzdělávání k udržitelnému rozvoji až po řízení fondů Evropské unie.

Závěrečná diskuze se pak soustředila na hledání dalších platforem pro odborné diskuze studentů a významných osobností oboru. Úspěch druhého ročníku tak předznamenal novou tradici studentských geografických konferencí na Albertově.


Martina Hupková, Roman Matoušek, Petra Nyplová, Markéta Seidlová, Karolína Šolcová








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.