19. května 2010

Studentská soutěž ACM SPY o 1 000 EURO je zahájena

Studentská soutěž ACM SPY (Czech ACM Chapter & Slovakia ACM Chapter Student Project of the Year) pro rok 2010 byla spuštěna tento měsíc. Soutěží se o nejlepší diplomovou a o nejlepší bakalářskou práci v oblasti informatiky a informačních technologií, vítězové získají finanční odměnu ve výši 1 000 a 300 €.  A nejen to, získají mnohem více v podobě prestiže umístěním v galérii nejlepších. Soutěž organizují ve spolupráci soukromé firmy a české a slovenské univerzity s cílem podpořit studenty k věnování většího úsilí studiu, jehož výsledky mohou následně uplatnit v praxi.


Soutěž ACM SPY (Czech ACM Chapter & Slovakia ACM Chapter Student Project of the Year) pro rok 2010 byla spuštěna tento měsíc. Soutěží se o nejlepší diplomovou a o nejlepší bakalářskou práci v oblasti informatiky a informačních technologií. A nejen to, získají mnohem více v podobě prestiže umístěním v galérii nejlepších. Cílem soutěž je podpořit studenty k věnování většího úsilí studiu, jehož výsledky mohou následně uplatnit v praxi. Do soutěže se mohou přihlásit studenti českých a slovenských univerzit, kteří dokončí svou diplomovou práci na magisterském stupni studia nebo bakalářskou práci na bakalářském stupni studia v akademickém roce 2009/2010, téma jimi zvolené práce zapadá do oblasti informatiky a informačních technologií a do 6. 7. 2010 podají přihlášku.


Soutěž je rozdělena do 2 kategorií:

l Magisterská: vítěz získá finanční odměnu 1 000 €, vedoucí jeho diplomové práce 200 €

l Bakalářská: vítěz získá finanční odměnu 300 €, vedoucí jeho diplomové práce 100 €


Vítězové obou kategorií budou vyhlášeni na finálovém kole, které proběhne na přelomu října/listopadu 2010 v Praze. Do finálového kola postoupí z každé kategorie 5 finalistů.


Soutěž inicializovala a záštitu nad soutěží převzala česká a slovenská pobočka celosvětové profesionální organizace ACM (Association for Computing Machinery) - Czech ACM a Slovakia ACM. ACM SPY navazuje na tradici soutěže ACM Student Research Competition, kterou od roku 2003 pořádala Czech ACM a vysoké školy v ČR a SR, od roku 2009 i Slovakia ACM, a na tradici soutěže IT diplomky roku, kterou dříve pořádala společnost Profinit. Hlavním organizátorem ročníku 2010 je firma Profinit, partnerem  je Microsoft a mediálním partnerem  PC revue.


Soutěž přímo podporují, zabezpečují hodnocení jednotlivých prací a převzali odpovědnost na kvalitu následující české a slovenské univezity, které organizačně zastřešuje pro rok 2010 Slovenská technická univerzita v Bratislave:


l České vysoké učení technické v Praze


l Univerzita Karlova v Praze


l Vysoké učení technické v Brně


l Masarykova univerzita v Brně


l Západočeská univerzita v Plzni


l Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava


l Slovenská technická univerzita v Bratislave


l Univerzita Komenského v Bratislave


l Žilinská univerzita


l Technická univerzita v Košiciach


l Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach





Více informací o soutěži, organizátorech, partnerech a spolupracujících vysokých školách je k dispozici na adrese. Na této adrese jsou také pravidla soutěže a přihláška do soutěže.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.