Je libo pohladit si hroznýše královského? Dětská pouť 2010 v zahradách 1. LF UK a VFN

2. června 2010

Potěžkat nohu nebo ucho slona afrického, gorilí lebku či torzo přední nohy žirafy, sebrat odvahu a pohladit si živého hroznýše královského, sledovat výcvik policejních psů, ošetřit plyšáka v Nemocnici pro medvídky, hopsat dle libosti ve skákacích stanech, navštívit Útulek pro opuštěná zvířátka, podívat se na pohádku s příznačným názvem Dešťová víla v podání souboru DAMÚZA, rozluštit kvíz ve stánku pražské ZOO a poslechnout si i krátké životopisy a pracovní profily jednotlivých zvířat, nebo jen tak mlsat rozkošně se smějící koláčky a hromady lízátek, mohly 1. června na Dětské pouti 2010 od 14:00 hodin návštěvníci Psychiatrické a Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN.

Osazenstvo zahrady, dvounohé, čtvernohé i na motorový pohon, přivítal děkan 1. LF UK prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, a MUDr. Jan Bříza, CSc., MBA, zástupce ředitelky VFN

Jejich uvítání patřilo především dětem. „Milé děti, jsem velice rád, že jste sem přivedly své rodiče, babičky a dědečky, a přišly nás navštívit v této krásné zahradě. Doufám, že si užijete hodně legrace, strávíte tu příjemné odpoledne a že se také poučíte, jak pečovat o své zdraví.“ Pouťovou atmosféru naplno odstartoval zpěvák Standa Hložek písní V pohodě.

Vedle dětských pacientů fakultní nemocnice to byly především děti zaměstnanců 1. lékařské fakulty UK, Všeobecné fakultní nemocnice, úřadu Městské části Prahy 2, Městské policie a Hasičského záchranného sboru hl.m. Prahy. Kromě vlastního hemžení zvyšovaly děti pestrost zahrady hrozny barevných balónků, potkat jste tu ale mohli i mediky, herce, zpěváky, policisty v dobových uniformách a na koních.


Zatímco holčičky mlsaly nebo ošetřovaly medvídky, kluci examinovali policejní výstroj a s nadšením přivítali impozantní příjezd mužů na krásných strojích, dvacítky členů Motorkářského klubu Black Dogs.

ukázky výcviku policejních psů a policejního zásahu sledovaly děti z bezpečné vzdálenosti

Dětskou pouť připravila 1. LF UK a VFN ve spolupráci s Městskou částí Prahy 2, Městskou policií, Spolkem mediků českých, IFMSA, Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, Toxikologickým informačním střediskem, Hasičským záchranným sborem hl.m. Prahy, Motorkářským klubem Black Dogs LE MC, zpěváky Standou Hložkem a Zorou Jandovou, divadelním spolkem studentů DAMU nazvaným DAMÚZA, pražskou zoologickou zahradou a Lidovou školou umění Na Popelce. Záštitu nad Dětskou poutí převzala starostka Městské části Prahy 2 paní Jana Černochová.

Dokonce i počasí, jediný nevypočitatelný prvek poutě, nakonec dětem přálo, když mají ten svátek, a drželo se zpátky.

(Marie Kohoutová)












Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.