Akademický rok 2009/2010 slavnostně zakončen

1. července 2010

Valdštejnská zahrada Senátu hostila 30. června 2010 členy akademické obce, kteří se přišli rozloučit s akademickým rokem 2009/2010. Zahradní slavnost uspořádal Spolek absolventů a přátel Univerzity Karlovy – Carolinum již pošestnácté, letos ve spolupráci s Výborem pro zdravotnictví a sociální politiku zastoupeným jeho předsedkyní RNDr. Alenou Palečkovou.

I tentokrát se nad prostory zahrady na chvíli zatáhlo. Bouřka, která v posledních letech setkání tradičně provází, se však naštěstí nedostavila, a tak Sella terrena zůstala vyhrazena jen pro řečníky. Zamyšlení nad uplynulým akademickým rokem nazvané „Takoví jsme byli“ pronesl rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.  Zdůraznil zejména dvacetileté výročí svobody v České republice a akademických obcích vysokých škol, připomněl i udělení čestného doktorátu Adamu Michnikovi, návštěvu papeže Benedikta XVI. a další významná setkání. Ve svém proslovu dále zmínil, že uplynulý rok byl spojen s problematikou řešení financování vysokého školství.

Děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy PhDr. Michal Stehlík, PhD., vystoupil se zamyšlením na téma „Humboldtův rok – výzva pro budoucí studenty“, Ing. Bc. Ivan Noveský, předseda představenstva společnosti COFET, upozornil na důležitost finanční gramotnosti jako součásti důchodové reformy.

Celým večerem provázel prof. Ing. Ivan Wilhelm, CSc., emeritní rektor UK a předseda spolku Carolinum, atmosféru zpříjemňovala hudba v podání Dixielandu 1.LF UK.

(Lucie Kettnerová)





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.