Církev československá husitská a otázka nacionalismu v evropském ekumenickém kontextu

14. října 2010

Mezinárodní konferenci „Církev československá husitská a otázka nacionalismu v evropském ekumenickém kontextu“ dnes slavnostně zahájil děkan Husitské teologické fakulty prof. ThDr. Jan Lášek. Dvoudenní konference začala den před slavnostním shromážděním k 60. výročí existence Husitské teologické fakulty ve Velké Aule Karolina.

„Všechno má v životě svůj konec a musím s politováním oznámit, že letošní zasedání je v našem záměru poslední,“ uvedl děkan Husitské teologické fakulty na úvod šesté a závěrečné konference výzkumného záměru „Církve v českých zemích a otázka nacionalismu – historické problémy, jejich překonávání a výhled směrem k mnohonárodnostní a multikulturní evropské společnosti“.

V rámci řešení výzkumného záměru byla založena samostatná knižní edice Deus et gentes (Bůh a národy), prozatím v edici vyšlo 17 svazků z plánovaných 30 – především původní práce řešitelů, monografie, dokumentární svazky a historické archiválie. Dosavadní výstupy výzkumu jsou využívány ve výuce, ale „rádi bychom výsledky našeho bádání a ediční řadu představili i širší veřejnosti,“ dodal prof. Lášek.  

Program konfrence zde.



P.K.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.