Pedagogická fakulta oslavila 65. výročí svého založení

15. listopadu 2011

14. 11. 2011, autor: P. K., rubrika: i-Forum informuje

Významné jubileum si v těchto dnech připomíná Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy. U příležitosti 65. výročí svého vzniku uspořádala 14. listopadu slavnostní koncert ve Velké aule Karolina. Zúčastnili se jej rektor univerzity prof. Václav Hampl, náměstek ministra školství prof. Ivan Wilhelm a představitelé akademické samosprávy a fakult.

„V současné době chystaných školských reforem musí být naše Pedagogická fakulta připravena flexibilně a profesionálně reagovat na všechno, co mohou přinést. Například vyrovnat se se zvýšeným akcentem na prostupnost při uplatňování učitelů či přijmout odpovídající opatření v oblasti celoživotního vzdělávání,“ uvedl ve svém projevu rektor UK a dále vyzdvihl především posledních pět let dynamického rozvoje fakulty.

Historický vývoj Pedagogické fakulty od jejího založení po současnost představila posluchačům děkanka doc. PaedDr. Radka Wildová, CSc., která zdůraznila nutnost zachování magisterského studia pro učitele. (Celé znění projevu doc. PaedDr. Radky Wildové, CSc. )

Díla Františka Ignáce Tůmy, Věroslava Neumanna a Antonia Vivaldiho přednesli pedagogové a studenti katedry hudební výchovy, působící v Collegiu pedaedagogicu, Komorním ženském sboru a Smíšeném pěveckém sboru PedF UK.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.