red. • foto: red. • 6. června 2013

Přehled omezení provozu jednotlivých fakult a součástí UK

Katolická teologická fakulta


S povodňovou situací nastaly v Praze, především v dopravní situaci, značné komplikace. Nicméně je Magistrátem hl. města Prahy přislíbena náhradní doprava. Z toho důvodu není třeba rušit žádné z plánovaných aktivit (zkoušky, rigorózní zkoušky, státní doktorské zkoušky).

Dá se očekávat, že pro některé studenty nebo pedagogy bude situace komplikovaná. Proto věřím v lidskou vstřícnost i porozumění při řešení nastálé situace.

Pokud byste potřebovali řešit komplikovanou situaci, obraťte se na studijní resp. vědecké oddělení.

ThLic. Prokop Brož, Th.D.

děkan

Evangelická teologická fakulta


prozatím neoznámeno

Husitská teologická fakulta


prozatím neoznámeno

Právnická fakulta


Vedení PF UK, s přihlédnutí k vývoji povodňové situaci, technickým a dopravním podmínkám, rozhodlo o následujících krocích:  

Bod číslo 1. Postupné zprovozňování budovy a chodu fakulty (za předpokladu bezproblémového zprovoznění kanalizace a všech sítí)

a)      Ve čtvrtek 6. 6. 2013 od 12 hodin otevřena pro zaměstnance a učitele. Přístup bude umožněn na kartu zaměstnance

b)      V pátek 7.6. 2013 od 7.00 hodin budova otevřena pro zaměstnance, učitele, studenty. V tomto dnu nebudou probíhat žádné zkoušky

c)      V pátek 7.6. 2013 od 11 do 13 hodin bude otevřeno studijní oddělení a sekretariáty kateder, v omezeném rozsahu provoz menzy na studentské výdejně, provoz knihovny a počítačových učeben od 10 do 18 ( v sobotu zavřeno z důvodu úklidu)

d)     Od pondělí 10. 6. 2013 bude obnoven plný provoz fakulty  

Bod číslo 2 V pátek 7.6. 2013 katedry vyhlásí za zrušené termíny dostatečný počet nových termínů a/nebo přiměřeně navýší kapacity již vyhlášených termínů. V těchto případech nebude aplikováno omezující pravidlo 7 dnů pro přihlašování na zkoušky. Předpokládá se prodloužení zkouškového období do 4. července 2013 včetně a prodloužení termínů pro složení povinností v rámci kurzu CŽV do 27. června 2013 včetně.  

Bod číslo 3 K řešení sociálně ekonomických problémů způsobených povodní u zaměstnanců a studentů je možno využít jednak pomoci nabízené samotnou univerzitou (zveřejněné na www. cuni.cz) a dále fakultou z prostředků sociálního fondu respektive stipendijního fondu. Řešení bezprostředních dopadů povodní (např. zatopené bydliště) může být důvodem pro podání žádosti o přiznání individuálního studijního plánu. Bližší informace budou zveřejněny následně.  

Bod číslo 4 Zveřejnění dalších a zpřesňujících informací bude zveřejněno na webu fakulty nejpozději v pátek v dopoledních hodinách   The Law Faculty premises will be opened for students on Friday, 7th June 2013 including cafeteria and library only for administrative purposes

The exams will run from Monday, 10th June 2013

  Prof. JUDr. Aleš Gerloch, Csc. Děkan 5. června 2013 14. hodin

1. lékařská fakulta


Upozornění pro studenty 1. LF UKDovolujeme si upozornit všechny studentty a pedagiogy 1. lF UK, že výuka i termíny zkoušek na naší fakultě probíhají bez omezení. S přihlédnutím k aktuální povodňové situaci,, která je stále kritická a s ohledem na celou řadu dopravních a dalších omezení, které platí nejen v hlavním městě, ale i v ostatních krajích naší republiky však žádáme pedagogy 1. lékařské fakulty UK o toleranci při omluvách našich studentů , byť by byly dodatečné, z výuky, ze zkoušek a státních zkoušek.

Obdobný postup žádáme u vedení fakulty a vedení pracovišť k zaměstnancům naší fakulty.

S přihlédnutím k aktuální povodňové situaci,, která je stále kritická a s ohledem na celou řadu dopravních a dalších omezení, které platí nejen v hlavním městě, ale i v ostatních krajích naší republiky však žádáme pedagogy 1. lékařské fakulty UK o toleranci při omluvách našich studentů , byť by byly dodatečné, z výuky, ze zkoušek a státních zkoušek.

Obdobný postup žádáme u vedení fakulty a vedení pracovišť k zaměstnancům naší fakulty, kteří se prokazatelně, z důvodů povodní, nejsou schopni dostavit do zaměstnání a řádně se omluví.

V případě mimořádných změn budeme akademickou obec včas informovat.

2. lékařská fakulta


Prohlášení děkana 2. LF UK k povodním v červnu 2013

Harmonogram přijímacího řízení na 2. LF UK zůstává beze změn.

Apeluji na učitele 2. LF UK, aby tolerovali řádně (i dodatečně) omluvenou nepřítomnost studentů na zkouškách z důvodů povodní ve dnech 3. a 4. června 2013.

Stejně tak žádám vedoucí pracovišť 2. LF UK, aby tolerovali řádně omluvenou nepřítomnost pracovníků 2. LF UK na pracovišti z důvodů prokazatelně souvisejících s povodní.

Upozorňuji na nabídku pomoci UK svým studentům a zaměstnancům, která je součástí Sdělení Univerzity ze dne 3. 6. 2013 dostupného na http://www.cuni.cz/UK-5178.html.

Pracoviště 2. LF naštěstí nebyla povodní přímo zasažena.

Držím nám všem palce, abychom konečně měli slunné počasí.

V Praze, 6. 6. 2013

O. Hrušák

3. lékařská fakulta


Vzhledem k trvající povodňové situaci spojené s dopravními omezeními a v souladu s doporučením rektora UK rozhodl děkan fakulty o prodloužení opatření ze včerejška na dny 4.-7.6.2013. Nepřítomnost na výuce/zkoušení/zkoušce v důvodu povodní se pokládá za omluvenou.

MUDr. David Marx, Ph.D.

proděkan pro studium a výuku

3. lékařská fakulta UK v Praze

Ruská 87, 100 00 Praha 10

tel.: +420 267 102 176

Lékařská fakulta v Plzni


prozatím neoznámeno

Lékařská fakulta v Hradci Králové


Tíživé životní situace v souvislosti s povodňovou aktivitou

Upozorňujeme zaměstnance a studenty, pokud se vlivem současného nepříznivého stavu vzhledem k záplavám dostanou do složité životní situace, aby se obrátili se žádostí o pomoc na sekretariát děkana a tajemnice fakulty (D. Ševčíková, tel. 495 816 240, sevcikovad@lfhk.cuni.cz). Vedení fakulty vyvine maximální součinnost a nabízí v rámci možností fakulty pomoc při řešení jejich problémů.

5. 6. 2013

prof. RNDr. MUDr. Miroslav Červinka, CSc.

děkan

Farmaceutická fakulta v Hradci Králové


prozatím neoznámeno

Filozofická fakulta


Vážené kolegyně, vážení kolegové,

po zvážení všech aktuálních informací o možném výhledu v souvislosti s povodňovou situací v Praze stanovuji po projednání v krizovém štábu FF UK v Praze následující postup:

1) Budovy FF UK v Praze budou od 4. 6. 2013 otevřeny a měl by v nich probíhat standardní provoz, kromě uzavření Knihovny Jana Palacha pro veřejnost do odvolání (zaměstnanci KJP se dostaví do práce normálně). Zaměstnanci, kteří se budou moci z důvodu povodňového stavu dostavit do zaměstnání se zpožděním nebo jim toto povodňový stav neumožní vůbec, o tomto bezodkladně informují své nadřízené a dohodnou s nimi další postup.

2) Přijímací řízení na FF UK v Praze se uskuteční od úterý 4. 6. 2013 výše v naplánovaných termínech, přičemž fakulta zveřejní na svých stránkách doplňující informace k dopravní situaci.

3) Posunutý řádný termín za zrušený termín z pondělí dne 3. 6. 2013 je stanoven na následující dny – úterý 4. 6. 2013 až pátek 7. 6. 2013 – v této záležitosti vyjde obratem zvláštní sdělení proděkana pro přijímací řízení, které bude obsahovat všechny potřebné informace.

Doufám, že již nenastanou žádné skutečnosti, které by narušily tento postup. Samozřejmě budeme i nadále sledovat aktuální situaci, sdělení krizového štábu hlavního města Prahy a budeme v případě potřeby reagovat na změny.

V Praze dne 3. 6. 2013

doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.

Děkan

Přírodovědecká fakulta


PROVOZ FAKULTY bude v úterý 4.6.2013 obnoven

Studenti a zaměstnanci Přírodovědecké fakulty,

dne 4.6.2013 bude obnoven normální chod fakulty.

Případná nepřítomnost studentů a zaměstnanců v důsledku přetrvávajících dopravních omezení či komplikací souvisejících s povodní bude omluvena.

Bohuslav Gaš

Matematicko-fyzikální fakulta


Hlášení o povodňovém stavu objektů MFF UK

10. 6. 2013, 10:45

Troja:

Provoz normální, se zvýšenou opatrností.

Karlín:

Provoz normální, se zvýšenou opatrností.

(Bouřka, která se v neděli v podvečer přehnala nad Prahou, nezpůsobila v Karlíně ani v Troji škody.)

Ing. M. Novák

SB MFF UK

Pedagogická fakulta


Povodňová situace v Praze se stabilizuje a mírně zlepšuje. Problematická je však nadále situace v dopravě.

Na základě vyhodnocení posledních informací sděluji následující:

1. Ruším omezení provozu budov fakulty - od 4. 6. 2013.

2. Přijímací zkoušky se budou konat dle plánovaného harmonogramu. Pokud se uchazeči nebudou moci dostavit z důvodu povodňových omezení, žádám, aby se e-mailem omluvili příslušné referentce studijního oddělení.

3. Dílčí zkoušky, zápočty, SZZ, výuka CŽV a další akce na fakultě se budou konat ve stanovených termínech. Případnou neúčast u zkoušek, zápočtů atd. z důvodu povodňových omezení musí studenti omluvit e-mailem u příslušného zkoušejícícho/vyučujícího.

Pokud dojde ke změně situace, budou všichni okamžitě informováni přes web fakulty, e-maily a SIS.

doc. PaedDr. Radka Wildová, CSc.

děkanka

Fakulta sociálních věd


Termíny přijímacích zkoušek se nemění, zkoušky od 3. 6. probíhají ve všech budovách podle původních oznámení na pozvánkách.

Pokud se kvůli povodním nemůžete přijímacích zkoušek účastnit, je možné zažádat o náhradní termín zkoušky.

Fakulta tělesné výchovy a sportu


Hledáme dobrovolníky na práci v loděnici fakulty, která byla v průběhu povodní zatopena. Jedná se o práci při úklidu bahna, takže je nutný pracovní oděv a nejlépe holínky (omezené množství je možno zapůjčit přímo na místě), dále pracovní gumové rukavice (opět máme nějakou zásobu v loděnici), ale asi nepokryje úplně všechny pracanty.

Prosím pokud se rozhodnete pomoci fakultě, přijďte buď v 9 hodin dopoledne, nebo ve 14 hodin odpoledne, aby byla bezproblémová organizace práce.

Děkuji

Vladimír Süss

Děkan UK FTVS

Fakulta humanitních studií


Vážené uchazečky, vážení uchazeči,

dolujeme si Vás informovat, že přijímací zkoušky magisterských oborů UK FHS (Genderová studia, Obecná antropologie a Sociální a kulturní ekologie) se zítra konat budou. Budete-li mít velký problém s dopravou na zkoušku, bude to relevantním důvodem pro povolení náhradního termínu zkoušky. Sledujte prosím aktuální stav městské hromadné dopravy zde: http://www.dpp.cz/

S pozdravem

Maryia Yankouskaya

Studijní oddělení UK FHS

Zdroj: weby fakult




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.