2. října 2009

Zpíváš rád a znáš i noty? I když nejsi Pavarotti... přijď mezi nás!

Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy hledá nové členy do mužských hlasů. Přijď nás navštívit v pondělí nebo ve středu v 19.15 do naší zkušebny na koleji Arnošta z Pardubic (Voršilská ul. 1, Praha 1).

Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy v Praze (VUS UK) je předním českým neprofesionálním sborovým tělesem složeným především ze studentů, absolventů a zaměstnanců Univerzity Karlovy a ostatních pražských vysokých škol. Vznikl již v roce 1948 a je tak vůbec nejstarším českým akademickým sborem.

Co tě u nás čeká?

- systematická práce, vysoká umělecká úroveň

- rozvoj hlasových dovedností

- široký repertoár (Antonín Dvořák: Stabat Mater, Carl Orff: Carmina burana, Alexander P. Borovin: Polovecké tance, Wolfgang A.Mozart: Korunovační mše C-dur, Te Deum, Requiem a další...)

- koncerty na prestižních českých scénách (Rudolfinum, Obecní dům, Karolinum)

- zahraniční zájezdy (Evropa, USA, Kanada, Izrael, Mexiko)¨

- skvělý kolektiv

Za celou dobu existence souboru se zde vystřídalo více než tisíc sboristů, dnes se počet jeho členů pohybuje mezi šedesáti a osmdesáti, věkový průměr zpěváků je kolem 31 let. Mnozí bývalí sbormistři VUS UK jsou dnes renomovanými osobnostmi - dirigent Jiří Kout, někdejší sbormistr Pražského filharmonického sboru a Pražského komorního sboru Lubomír Mátl, dirigent Národního divadla v Praze Oliver Dohnányi, dirigentka Filharmonie Hradec Králové a profesorka Pražské konzervatoře Miriam Němcová, sbormistr mezinárodního pěveckého sboru v USA Jiří Kratochvíl nebo někdejší sbormistr Pražského filharmonického sboru Jaroslav Brych. Sbor je jako jediný zástupce v České republice členem Evropské federace mladých sborů (EFJC).

Určitě mrkni sem a ještě sem

Další informace na www.vus-uk.cz nebo na e-mailu vus@vus-uk.cz






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.