5. října 2009

Začal Orientační týden pro nové studenty UK

Pro studenty prvního ročníku bakalářského, případně i magisterského studia připravilo Informačně-poradenské centrum UK několik přednášek, které jim výrazně pomohou při orientaci v novém prostředí, usnadní začátek studia, představí možnosti studia v zahraničí nebo studijní spolky, kluby a asociace na jednotlivých fakultách.

Orientační týden probíhá od 5. do 9. října 2009 v Informačně-poradenském centru UK (IPC), které najdete v přízemí (hned naproti vchodu), Celetná 13, Praha 1.

Pro podrobnější informace jsme si zašli za PhDr. Hanou Urychovou, vedoucí IPC.

Pro koho je Orientační týden primárně určen?

Orientační týden je určen studentům, kteří vstupují na univerzitu. Zpravidla se jedná o studenty bakalářského nebo „dlouhého“ magisterského studijního programu či o studenty, kteří přicházejí z jiné univerzity. Orientační týden není určen pro zájemce o studium, neboť pro ty univerzita připravuje jiné akce, např. dny otevřených dveří na fakultách nebo Informační den UK.

Jakou formu prezentace jste zvolili?

Nejedná se o klasické přednášky, ale spíše o prezentace témat, kdy prostor je dán i dotazům studentů k dané problematice.

Pokud student potřebuje získat ještě další informace, které nebyly tématem přednášek, na koho se může obrátit?

IPC informuje studenty prostřednictvím www stránek a v případě zájmu také zasíláním informací dle informačního profilu studenta. Studenti mohou využít osobních konzultací s pracovníky centra nebo služeb poradců v psychologické, sociálně-právní či profesní poradně. Studenti se speciálními potřebami se obracejí také na Kancelář pro studenty se speciálními potřebami a studenti z jiných zemí mohou navštívit poradnu pro zahraniční studenty.

Podrobný program Orientačního týdne pro nové studenty

Během prvního setkání se studenty se Mgr. Lukáš Krupička věnoval základním praktickým problémům, jako jsou stipendia, poplatky spojené se studiem, studijní a zkušební řád či přerušení studia









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.