6. září 2012

Fakulta tělesné výchovy a sportu otevírá dětský sportovní kroužek

6. 9. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: i-Forum informuje

Také vám pobíhá doma dítě plné energie? Nechte ho vyběhat na sportovním kroužku FTVS UK. Kurzy pro děti ve věku od šesti do patnácti let se otevírají na začátku října a starat se tam o ně budou studenti učitelství a tělocviku.

„Kroužky budou zaměřeny všesportovně. Děti si budou moci vyzkoušet několik sportovních disciplín, jako jsou tenis, fotbal, házená, basketbal, atletika a mnoho dalšího,“ popsal Mgr. Josef Dvořák z FTVS náplň kurzu. Díky velké šíři sportovního zaměření je kroužek vhodný právě pro ty děti, které se nemohou rozhodnout jen pro jeden sport. Rodiče tak navíc mohou zjistit, pro co mají jejich potomci největší nadání.

V jednom kroužku se počítá s osmi až dvanácti dětmi, kurzy budou trvat jednu hodinu a konat se budou v areálu fakultních sportovišť na pražském Veleslavíně. Děti se však mohou těšit i na společné sportování v nedaleké Divoké Šárce nebo na Ladronce.

O děti se postarají, podobně jako tomu bylo v létě na příměstském sportovním táboře, který fakulta pořádala, studenti. „Smyslem těchto sportovních kroužků není jen vést děti ke sportu a rozvíjet jejich všeobecnou pohybovou zdatnost, ale také poskytnout našim studentům zajímavou a užitečnou praxi,“ podotkl Josef Dvořák. „Při akci Sportovního dětského léta, které proběhlo o prázdninách, jsme byli já, rodiče a hlavně děti s našimi lektory velmi spokojeni. Základ by tedy měli tvořit opět tito studenti,“ vysvětlil.

Za patnáct hodinových lekcí, na které bude dítě chodit čtyři měsíce, zaplatí rodiče 700 korun. Svému potomkovi však mohou dopřát i tři hodiny sportu týdně, takový kurz o devadesáti lekcích vyjde na 3700 korun. Pakliže dítě onemocní a nebude se moci zúčastnit hodiny, nepřijde o ni, vynahradit si ji bude moci v jiný den.

Předběžné přihlášky FTVS UK přijímá do 15. září.

S přihláškami i pro další informace se prosím obracejte na Mgr. Josefa Dvořáka:

  • tel: 220 172 412

Na FTVS si děti vyzkoušely sporty, ke kterým by se jinak vůbec nedostaly

Přírodovědecká fakulta otevře v centru Prahy netradiční mateřskou školu




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.