19. listopadu 2010

Tisková zpráva Rady vysokých škol

Rada vysokých škol, která je voleným orgánem reprezentace vysokých škol podle zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách, na zasedání sněmu Rady vysokých škol dne 18. listopadu 2010 projednala Zprávu o činnosti předsednictva Rady vysokých škol od května do listopadu 2010.

Na základě obsahu zprávy a následné diskuse konstatovali členové Rady vysokých škol, že ministr školství, mládeže a tělovýchovy (popř. ani v zastoupení svým náměstkem) neplní při komunikaci s orgány Rady VŠ požadavky plynoucí ze zákona č. 111/1998 Sb.

Zasedání sněmu proto jednomyslně přijalo následující usnesení:

Sněm Rady vysokých škol se znepokojením konstatuje, že vedení MŠMT hrubě zanedbává spolupráci s volenou reprezentací vysokých škol - Radou vysokých škol, která také jako jediná zastupuje studentskou obec v České republice.

Není akceptovatelné, že ani ministr školství ani odpovědný náměstek doposud nevěnovali přímé komunikaci s předsednictvem a sněmem Rady vysokých škol odpovídající pozornost a nezúčastnili se žádného z jednání Rady vysokých škol, na která byli s předstihem zváni.

Sněm Rady vysokých škol pověřuje užší předsednictvo k zaslání výzvy ministrovi školství, ve které požádá ministra o nápravu.

Současně pověřuje Agenturu Rady vysokých škol sestavením tiskové zprávy pro informování široké veřejnosti.

Zpráva o činnosti předsednictva Rady vysokých škol i další materiály projednávané na zasedání sněmu jsou k dispozici ve Zpravodaji Rady vysokých škol ALMA MATER, v rubrice Aktuality – Za poslední dva měsíce (http://www.radavs.cz/index.php).

Kontaktní osoba:

Prof. Ing. Vladimír Haasz, CSc.

předseda Rady vysokých škol


haasz@fel.cvut.cz


V Praze 18. listopadu 2010






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.