18. ledna 2011

Konference IKI 2011 – Informace, konkurenceschopnost, inovace

Dne 18. 1. 2011 se v univerzitním areálu v Praze 5 – Jinonicích koná 4. ročník konference IKI 2011 – Informace, konkurenceschopnost, inovace. Mezi hlavní pořadatelské instituce patří Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze spolu s Českou informační společností, o. s., dále pak Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN a Národní technická knihovna. 

Letošní ročník konference není poprvé rozdělen do tematických bloků, a to především pro široký záběr témat, kterým se budou přednášející věnovat. Hlavními tematickými okruhy jsou medicínská informatika zastoupená odborníky z 1. LF UK a ČVUT, podpora moderních metod výuky, projekty rozvíjející vize informační společnosti a prezentace výzkumů doktorského studia UISK FF UK.

Široká nabídka témat poskytne návštěvníkům konference poznatky z praxe a návrhy aplikací do praxe jako model fyziologických regulací člověka Hummod, představí způsob elektronické ochrany auta v podobě čipové karty, nástroje Webu 2.0 a jejich využití jako prostředku moderní výuky v projektech Wikiskripta a Schola Ludus či využití sociálních sítí pro komunikaci s uživateli, nebude chybět příspěvek z oblasti novinek ze světa databází a jejich zpřístupňování a  pozornost bude věnována také sektoru EU a exkluzivním dohodám v oblasti informačního sektoru a e-Health projektům v rámci 7. rámcového programu EU. A samozřejmě mnohé další.

Veškeré důležité informace před i po skončení konference jsou dostupné zde .

Nelze opomenout také hlavní sponzory konference, kterými jsou již tradičně společnosti Albertina Icome Praha s.r.o. (v programu zastoupena ing. Vladimírem Karenem) a Ceiba .

Jitka Krajíčková, vedoucí knihovny UVI 1. LF UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.