31. ledna 2011

25. zimní univerziáda - držíme palce studentům UK

V tureckém Erzurumu jsou v plné proudu soutěže 25. zimní univerziády. Ihned v prvním závodě univerziády reprezentovala Univerzitu Karlovu studentka doktorského studia FTVS Martina Chrástková. V soutěži na 5 km klasickým způsobem zaběhla trutnovská rodačka skvělý čas 16:11:9 a umístila se na 18. místě. Další informace o úspěších studentů budeme zveřejňovat průběžně až do závěru her 6. února.

O postup budou dnes bojovat zástupci Univerzity Karlovy v české reprezentaci curlingu. V kategorii mužů soutěží deset národních týmů a český tým čeká dnes v podvečer souboj s Norskem, zatímco ženy změří síly s týmem Ruska. V curlingových zápasech reprezentují UK studenti Linda Klímová, Anna Kubešková, Kryštov Chaloupek, Lukáš Klíma, Samuel Mokriš a Tomáš Paul.

Martina Chrástková

Výpravu českých vysokoškoláků tvoří 110 sportovců a členů doprovodu. Do boje o zlato se zapojí zástupci českých univerzit v hokeji, sjezdu, běžeckém lyžování, curlingu, biatlonu, mezi členy výpravy jsou i sdruženáři, závodníci snowboardingu, short tracku a krasobruslař. Své studenty má Univerzita Karlova také ve sjezdovém lyžování (Tereza Kmochová, Andrea Pospíšilová, Martin Píša), hokeji (Jan Kregl, Jan Soldán, Martin Ton), ve snowboardingu (Albert Jelínek, Emil Novák) a short tracku (Ondřej Suchý).

Nejvýznamnější sportovní vysokoškolské soutěže studentů se zúčastní přibližně 3000 sportovců z 55 zemí. Světové univerziády se konají se každé dva roky a do soutěže se mohou zapojit studenti vysokých škol ve věku od 17 do 28 let.











Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.