9. března 2011

Chorvatský prezident navštívil UK

Americký systém uplatnění bakalářů selhává v prostředí evropských podmínek a nenaplňuje se i původní představa, že by boloňský proces mohl zkrátit délku studia. Většina studentů chce pokračovat ve studiu a získat titul magistra. Tak vidí proměnu vysokého školství po Bologni chorvatský prezident Ivo Josipović, který včera navštívil Univerzitu Karlovu.

Zleva: manželka chorvatského prezidenta Tatjana, chorvatský prezident Ivo Josipović a rektor UK prof. Václav Hampl

Humboldtova idea univerzity není podle nejvyššího představitele Chorvatska v současnosti příliš populární. Svým postojem k Boloňskému procesu se tak chorvatský prezident přiřadil ke kritikům třístupňového vysokoškolského vzdělávání jako je profesor Vídeňské university Konrád Paul Liessmann.

Společně s rektorem UK prof. Václavem Hamplem se shodli, že vysoké školství v obou zemích potřebuje skutečné reformy. S tím, že bakalářské studium není veřejností doceněné v Chorvatsku ani v Čechách souhlasili rovněž studenti kroatistiky, kteří se včerejšího slavnostního přijetí zúčastnili.

Chorvatský prezident Ivo Josipović se zapisuje do pamětní knihy UK



Ústav slavistických a východoevropských studií FF UK

Ústav byl v roce 2006 rozdělen na tři semináře Seminář východoevropských studií, Seminář středoevropských studií a Seminář jihovýchodoevropských studií. Ústav zajišťuje odbornou průpravu v lingvistice a literární vědě, ale také přednášky a semináře o širších uměleckých, historických, folkloristických, antropologických a filozofických souvislostech slavistického a východoevropského bádání.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.