Hradec vzpomíná na návštěvu prezidenta dr. E. Beneše

4. dubna 2011

Výstavu dokumentující návštěvu prezidenta Československé republiky dr. Edvarda Beneše s manželkou připravila Lékařská fakulta v Hradci Králové ve spolupráci s Muzeem východních Čech. Prezident Beneš zavítal na neoficiální návštěvu fakulty před 65 roky během své cesty na čapkovské oslavy do Malých Svatoňovic.

„Jsme rádi, že můžeme u příležitosti výročí návštěvy představit širší veřejnosti unikátní fotografie,“ uvedl její organizátor PhDr. Pavel Nečas. Na výstavě Návštěva prezidenta dr. E. Beneše na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové si můžete prohlédnout 42 fotografií a kopií dobového tisku, které dokumentují pobyt prezidenta Beneše dne 30. června 1946 V Hradci Králové.

Seriál fotografií je dílem Viléma Petra (1901–1970), jehož otec si na počátku minulého století zřídil v Hradci Králové fotografickou dílnu. Vystavené snímky byly vybrány z  fotografické pozůstalosti Viléma Petra, kterou získalo do svých sbírek Muzeum východních Čech v Hradci Králové.

Výstava se koná v 1. poschodí budovy Lékařské fakulty, Šimkova 870, Hradec Králové. Fotografie si můžete prohlédnout od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do12 hodin do 30. dubna 2011.




Autor výstavy PhDr. Pavel Nečas, Ph.D., rozmlouvá s emeritním přednostou Neurochirurgické kliniky FN v Hradci Králové prof. MUDr. Rudolfem Malcem, CSc., který je pamětníkem prezidentovy návštěvy a který na fotografiích popsal jednotlivé profesory.

Foto: J. Pecl



 






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.