14. dubna 2011

Studenti zatančí na aktuální téma ze života společnosti

Přehlídka pohybových skladeb, která probíhá 14. dubna, je prezentací tvůrčí práce studentů 3. ročníku bakalářského studia a 2. ročníku následného magisterského studia oboru tělesná výchova a sport na FTVS UK. Forma pohybové skladby je výstupem předmětů didaktiky gymnastiky, výsledkem projektového vyučování.

Studenti bakalářského studia (skupiny 4–8 cvičenců) ilustrují ve své vlastní hudebně pohybové kompozici osvojení základních dovedností oboru gymnastika (vybraných prvků obtížnosti) a způsobilost dané dovednosti využít ve své budoucí pedagogické praxi ve sportovním prostředí. Pro svou tvůrčí činnost si vybírají libovolný námět.

Studenti NMgr vytvářejí prezentaci své tvůrčí práce na základě dané myšlenky – pro letošní rok jsme vybrali: „Aktuální téma ze života společnosti“. V kompozici musí být naplněny základní principy tvůrčí činnosti (princip celistvosti, gradace, kontrastu, opakování, variace a frázování). Pohybové ztvárnění vybrané myšlenky v souladu s hudební předlohou je více či méně zdařilou ukázkou tvořivosti autorů. Úroveň zpracování složek pohybové skladby (pohybové, hudební, choreografické a dalších, např. výtvarné) je příspěvkem k podněcování pohybové tvořivosti jak cvičenců, tak diváků. Osvojení tvůrčí práce při tvorbě pohybových skladeb je možné využít k obohacení budoucí praxe učitele, trenéra, cvičitele nebo instruktora.

Každoroční pořádání přehlídky je jedinečnou příležitostí ukázat výsledky tvůrčí práce na veřejnosti, kultivovat svůj pohybový projev, spoluvytvářet hodnoty tělesné kultury, individualizovaně splnit podmínky hodnocení předmětu, a co je neopominutelné – pobavit a potěšit své spolužáky i učitele.

Zveme i vás, přehlídka se koná ve čtvrtek 14. 4. 2011 od 16 hodin ve sportovní hale FTVS ve Vokovicích 

Viléma Novotná, vedoucí katedry gymnastiky UK FTVS









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.