15. dubna 2011

Václav Hampl členem předsednictva Evropské asociace univerzit

15. dubna 2011

Novým členem předsednictva Evropské asociace univerzit (EUA) byl dne 14. dubna 2011 zvolen rektor UK Václav Hampl. Doplňovací volby na čtyřleté funkční období proběhly na výročním desátém zasedání EUA v dánském Aarhusu. Zástupci univerzit během konference rovněž rozhodli, že novou předsedkyní asociace se stane emeritní rektorka University of Aveiro, Maria Helena Nazaré z Portugalska.

Profesorka Nazaré je první ženou zastávající v EUA tuto vysokou funkci. Od současného prezidenta profesora Jeana-Marcha Rappa převezme vedení organizace v březnu 2012.

V předsednictvu zasedne rektor UK spolu s profesorem Jean-Marc Rappem, Davidem Drewrym (VB), Jeanem-Pierrem Financem (Francie), Giuseppem Silvestrim (Itálie) a dalšími čtyřmi nově zvolenými zástupci

Esther Giménez-Salinas, rektorkou Ramon Llull, University Barcelona (Španělsko),

Lauritzem Holmem-Nielsenem, rektorem Aarhus University (Dánsko),

Kristin Ingolfsdottir, rektorkou University of Iceland (Island),

Margret Wintermantel, prezidentkou Německé konference rektorů.


Evropskou asociaci univerzit založila v roce 2001 Asociace evropských univerzit (CRE) a Konfederace Konferencí rektorů zemí Evropské unie. V současné době je členem EAU téměř 850 institucí. V roce 2009 hostila Univerzita Karlova zasedání 5. konventu Evropské asociace univerzit.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.