„Alternativní metody výuky“ jsou jedinou cestou kupředu

28. dubna 2011

„Nemáme jinou alternativu, než hledat nové způsoby a cesty, jak dnešním žákům na základních a středních školách a studentům univerzit předat vědomosti. Hledání nových cest výuky je naopak jednoznačným trendem moderního školství,“ zaznělo dnes při zahájení konference Alternativní metody výuky 2011. Organizátorem letos již 9. ročníku mezinárodní konference věnované využití multimediálních metod v různých formách vzdělávání je Přírodovědecká fakulta UK ve spolupráci s Ústavem výpočetní techniky UK, Univerzitou Hradec Králové a Evropskou Organizací pro Univerzitní Informační Systémy (EUNIS CZ).

Na 150 návštěvníků jednodenního maratónu přednášek a workshopů, které jsou na programu konference, přivítal ve velké geologické posluchárně PřF UK Mgr. Miroslav Ulrich z Centra informačních technologií UK

Prof. RNDr. Jiří Zima, CSc., proděkan pro rozvoj fakulty a zahraniční agendu: „Alternativní metody výuky nabízejí něco, co by mladé lidi mohlo zaujmout a povzbudit jejich zájem o studium přírodních věd natolik, aby k nám chodili lépe připravení než dosud.“

Konference je určena nejen zájemcům o IT technologie využitelné ve výuce, ale především pedagogům, školským pracovníkům i zaměstnancům firem, kde se moderní metody vzdělávání pracovníků rozvíjí rychlým tempem.

Série přednášek rozdělených do jednotlivých sekcí a workshopů prezentovaly novinky moderní informační a komunikační technologie využitelné ve výuce jak klasické, tak distanční a e-learningové - přístroje používané při telemostech, videokonferencích a dalších formách elektronické komunikace, pro 3D stereoskopické zobrazování v grafických, multimediálních a experimentálních laboratořích, představily nové informační systémy a využití sociálních sítí ve výuce stejně jako nové interaktivní školní pomůcky. Moderní komunikační technologie se prosadily i v organizaci výuky na všech typech škol, odborných i firemních kurzech a kurzech pro veřejnost a zasáhly všechny věkové skupiny od nejmenších dětí po seniory. Podstatná část konference byla věnována prostředí Moodle a jeho využití na vysokých školách. Účastníci konference měli možnost si nové systémy pod vedením lektorů vyzkoušet v ryze pracovních workshopech. Konferenci ukončí dnes v 18. hodin losování v tombole.

vše o konferenci

O alternativních metodách výuky s organizátory konference

(Marie Kohoutová)






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.