Dvůr v Celetné ulici opět ovládlo Okultění

2. května 2011

V pátek 29. 4. se po druhé hodině odpolední opět rozezněla stage postavená na dvoře obemknutém budovami Univerzity Karlovy. Konalo se tu tradiční Okultění, akce pořádaná studenty katedry kulturologie FF UK. Nechyběly tradiční workshopy a ochutnávky, letošní novinkou byl stánek Záchranné stanice pro odchycená a opuštěná zvířata Lary, kam bylo možné donést krmivo nebo si domluvit jinou formu spolupráce.

Osmému ročníku festivalu Okultění, který pořádají studenti kulturologie z FF (od roku 2009 pod hlavičkou občanské sdružení „Culto – asociace kulturních otázek“) počasí přálo. Podium ovládly studentské kapely a ve hře bylo mnoho. Hudební uskupení Vagyny dy Praga, které se posluchačům líbilo nejvíce, totiž získalo privilegium zahrát si na pražském Majálesu.

V rámci festivalu se organizátoři rozhodli oslovit a podpořit Záchrannou stanici pro odchycená a opuštěná zvířata Lary. Účastníci akce mohli přinést krmivo, konzervy či hračky pro zvířata nebo zmíněné potřeby zakoupit na místě. Přímo u stánku se pak mohli osobně seznámit s představiteli stanice a domluvit se s nimi i na jiné formě pomoci.

Večer se akce přesunula do nedaleké galerie Le Court v Haštalské ulici, kde kromě dalšího hudebního programu na návštěvníky čekalo vyhlášení studentské fotografické soutěže.  Letos se umělecká soutěž pro studenty vysokých škol zaměřila právě na fotografii a jednotícím tématem se stala budoucnost. Cenu odborné poroty získala Martina Šimková, diváci nejvíce ocenili fotky Stanislava Kodra a cenu Culto si tentokrát odnesla Kateřina Vacková.

Galerie soutěžních fotografií

(Lucie Kettnerová)








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.