Hudba, divadlo, talkshow či pravé české míchačky. To byla Pavlač 2011

5. května 2011

5. 5. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: Studenti

Multižánrový festival studentů Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Pavlač přivítal 4. května v budově Hollaru návštěvníky už popatnácté. Venkovní a vnitřní prostory sídla fakulty na Smetanově nábřeží patřily hudbě, divadlu, občerstvení a hlavně setkávání studentů napříč instituty.

„Jakožto jeden z pamětníků prvních ročníku Pavlače, které se konaly ještě za dob mých studií na fakultě, jsem velice rád, že se tato tradice stále drží. Za fakultu pak mohu říci, že jsme hrdí na to, že festival Pavlač máme a věříme, že 15 let není zdaleka poslední jubileum, které festival oslaví.“ říká MgA. Filip Láb, Ph.D., proděkan pro vnější vztahy fakulty.

Venkovní stage ovládaly až do večerních hodin hudební uskupení hrající převážně různé formy rocku a popu, o fenoménu českých míchaček vyprávěl doktorand FF UK Alexandr Guha, který se tomuto tématu věnoval i ve své diplomové práci. Příznivce pro svou kandidaturu na krále Majáles se mezi přítomnými snažil získat Jan Šmejkal neboli Don Juan LXIX.  z Institutu ekonomických studií FSV UK. „V našem programu máme, že chceme rozdávat lásku a více propojit celou univerzitu. Chtěli bychom pořádat společné party a navzájem si pomáhat při různých akcích,“ popisuje kandidát za Univerzitu Karlovu a doplňuje: „V loňském roce vyhrála VŠE, letos bychom chtěli zabodovat my.“

Ve vnitřních prostorách fakulty odehrál představení divadelní spolek Chaotický zločin, který pod vedením PhDr. Otakara Šoltyse připravil a nacvičil během pouhých 12 týdnů v rámci semináře představení Tisková konference. Večer se pak uskutečnila další z talkshow Kupé skupiny VOSTO5, během níž na dotazy diváků odpovídali Tomáš Sedláček z IES a Miloš Čermák z IKSŽ.

Letošní novinkou Pavlače byla tombola, v níž bylo možné vyhrát nejen věcné ceny nebo lístky na Majáles, ale i možnost zajít na kávu s děkanem či dalšími vedoucími kateder.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.