25. května 2011

Rektor Univerzity Karlovy předal pohár pro vítěze Univerzitního maratonu

Praha, 24. května 2011 – Rektor Univerzity Karlovy prof. Václav Hampl na včerejším slavnostním galavečeru Pražského mezinárodního maratonu předal studentům z University of Szeged pohár pro vítěze Univerzitního maratonu – Běhu o pohár rektora Univerzity Karlovy.

„Sport hraje v životě naší univerzity významnou roli. Můj obdiv patří všem studentům, kteří se Univerzitního maratonu letos zúčastnili. Všem za jejich výkon i nasazení děkuji,“ řekl Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor Univerzity Karlovy. Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy se uskutečnil v rámci velkého maratonského víkendu v neděli 8. května 2011. Štafetový závod vysokoškolských studentů vyhrála štafeta studentů z Maďarska, kteří si říkají “Naughty Holiday of Szeged”, na druhém místě se umístila štafeta ČVUT a třetí místo obsadil tým z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze.

Bronzový tým „Srdcařů“, jak si studenti FTVS nazvali svou štafetu, svůj výkon okomentoval takto: „Do závodu jsme nastupovali s cílem vyhrát – jak jinak. Se třetím místem jsem však spokojeni, protože se nakonec sešla docela silná konkurence. Především jsme byli spokojeni s časem, kterého jsme dosáhli. Běželi jsme o víc než dvě minuty rychleji než jsme očekávali.“

Vítězná štafeta maďarského týmu doběhla v čase 2:35:13, druhou pozici obsadila štafeta Otevřené informatiky FEL ČVUT 2 s časem 2:46:59, za nimi – s asi minutovou ztrátou (v celkovém čase 2:48:02) – doběhl právě tým Srdcařů z FTVS UK.

Do Univerzitního maratonu se přihlašovaly čtyřčlenné týmy vysokoškolských studentů ve věku od 18 do 26 let. V Den vítězství se tak utkalo celkem 41 týmů z mnoha univerzit z celé ČR i ze zahraničí – kromě Univerzity Karlovy si pražský Univerzitní maraton zaběhli i studenti z Univerzity Palackého Olomouc, z Technické univerzity v Liberci nebo Masarykovy univerzity v Brně. Závod dokončilo celkem 38 štafet.

Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy - fotoreportáž

V případě zájmu o uvedené fotografie ze slavnostního předávání cen (v tiskové kvalitě) nás prosím kontaktujte.

Další informace k Univerzitnímu maratonu:

http://iforum.cuni.cz/IFORUM-10669.html

http://iforum.cuni.cz/IFORUM-10942.html

http://iforum.cuni.cz/IFORUM-10939.html

Za správnost:

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel: +420 224 491 248

e-mail: pr@cuni.cz





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.