1. Mezinárodní akademické hasičské hry. Studenti UK získali bronz

27. května 2011

100 metrů překážek/Start výstup do 4. n.p. cvičné věže

27. 5. 2011; autor: Klára Šenkyříková, rubrika: Studenti

Dne 4. 5. 2011 se v Ostravě konaly 1. Mezinárodní akademické hasičské hry. Tuto soutěž pořádala Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska pod záštitou náměstka primátora města Ostravy v areálu Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Ostravě - Porubě.

Soutěžilo se v osmi disciplínách. Jednotlivci (muži a ženy) soutěžili v disciplíně běh na 100 m s překážkami a jen muži ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku. Týmové disciplíny byly štafety na 4×100 m s překážkami (muži, ženy a smíšené muži a minimálně 1 žena) a požární útok (muži a ženy). 1. Akademického mistrovství se zúčastnilo 118 studentů z 13 vysokých škol. Body do soutěže škol získávali studenti na prvních 6 místech.

požární útok ženy, UK

Studenti, kteří reprezentovali naší Univerzitu Karlovu v Praze byli z následujících fakult: z Fakulty tělesné výchovy a sportu – Petr Hraško, Kristina Juretzková, Miroslava Mikulová, Ladislav Roučka, Klára Šenkyříková, Barbora Šubrtová, Alena Tesařová, Radek Vitovský, Šárka Vlachová, z Matematicko fyzikální fakulty – Martin Kozák, Radim Navrátil, z Přírodovědecké fakulty – Jan Bartoš, Vojtěch Svárovský, z 3. Lékařské fakulty – Lucie Dostálová a z Právnické fakulty – Andrea Červenková.

V celkovém pořadí vysokých škol naši studenti obsadili třetí místo s 28 body za první Vysokou školou báňskou Ostrava, která získala 51bodů a o pouhé 3 body za druhou Ostravskou univerzitou, která získala 31 bodů. V jednotlivých disciplínách první cenné body získala štafeta žen za 2. místo a muži ve štafetě obsadili 3. místo. V disciplíně požární útok se ženy i muži umístili shodně na 2. místě.

Družstvo studentů Univerzity Karlovy

Klára Šenkyříková, UK FTVS






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.