31. května 2011

Jak a kde si představují studenti architektury Univerzitu Karlovu a město Praha za dvacet let?

Jak a kde si představují studenti architektury Univerzitu Karlovu a město Praha za dvacet let?

Praha, 31. května 2011 – Dnes odpoledne byla na slavnostní vernisáži zahájena veřejná výstava projektů studentů architektury k vizi rozvoje Univerzity Karlovy a Prahy URBANISTICKÁ VIZE UNIVERZITY KARLOVY 2030.

Univerzita Karlova v Praze zve veřejnost na výstavu semestrálních projektů studentů architektury z ateliérů špičkových českých vysokých škol technického zaměření. Studenti ve svých návrzích hledají odpověď právě na otázky: Jak a kde si představují studenti architektury nejlepší českou univerzitu za dvacet let? Podaří se během tohoto období soustředit budovy Univerzity Karlovy do centra Prahy, kam historicky náleží? Má být Univerzita Karlova rozmístěna v několika minikampusech nebo soustředěna v jednom kampusu?

výstavu zahájil prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc., prorektor UK pro investiční výstavbu

„Univerzita Karlova se tentokrát dívá sama na sebe. Jsem přesvědčen, že rozvoj této univerzity, nejen nejstarší a největší, ale ve vědeckém a mezinárodním smyslu nejvýznamnější univerzity v České republice, je celospolečenským tématem,“ řekl rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Přijďte si prohlédnout představy studentů architektury, jak je zpracovali do svých projektů –studenti se věnovali nejen pražským lokalitám a čtvrtím (Pelc Tyrolka, Motol, Jinonice, Albertov, Dubeč, Strahov) ale i například pražskému centru.

Urbanistická vize UK 2030 - fotogalerie výstavy

Výstava je ode dneška až do 10. června přístupná v pracovních dnech od 10 do 18 hodin v prostorách Křížové chodby Karoliny (Ovocný trh 3, Praha 1). Vstup na výstavu je volný.

Tiskové zprávy k projektu URBANISTICKÁ VIZE UNIVERZITY KARLOVY 2030 naleznete zde:

http://cuni.cz/UK-3644.html

seznam vystavovatelů a jejich prací






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.