Rektorský den - aneb dobývání Kokořína pod praporem WikiSkript

25. května 2011

Středu 18.5.2011 jste mohli strávit různě. Ale pokud jste si chtěli opravdu provětrat hlavu mohli jste vyrazit s WikiSkripty na Kokořín. Jak praví klasik (při dobývání severního pólu) "Když to srovnám třeba s tím výletem na Kokořín ..." .

A byla to právě tato věta, která o letošním cíli Wikiholiků rozhodla. Vraceje se totiž vlakem z WikiVíkendu (eufemistický název pro novodobý dobrovolný gulag) řešili návratem rozjaření účastníci co s letošním Rektorským dnem. A od chvíle, kdy někdo odcitoval onu pasáž z klasika, bylo rozhodnuto.

Již samo cestování k výchozímu bodu putování mělo povahu dobrodružství. Vlakem z Prahy hl.n., přestup ve Všetatech na vlak do Liběchova. Pak následovalo necelých 12 km na hrad Kokořín. Dobytí hradu a vztyčení vlajky a spořádaný ústup přes Kokořínský důl a známé "Kokořínské pokličky", které díky rostoucímu lesu nebudou za chvíli vidět, směrem na Mšeno s cílovým bodem cukrárna. Cílového bodu bylo dosaženo hromadně všemi účastníky, asi s vidinou zmrzlinového poháru. Zakrátko jsme si tam zvykli a jen neradi jsme pak opouštěli dobyté pozice. Celkově, když uvážíme minulé Rektorské dni, musíme konstatovat s klasikem: "S výletem na Kokořín se to nedá srovnat!"

Michaela Kostelná








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.