15. srpna 2011

VI. mezinárodní sympozium o češtině jako cizím jazyku

15. 8. 2011; autor: FF UK, tisková zpráva, rubrika: i-Forum informuje

V rámci letošního 55. běhu Letní školy slovanských studií a Roku svobody slova Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se od 15. do 20. srpna 2011 koná VI. mezinárodní sympozium o češtině jako cizím jazyku, do něhož svými referáty přispěje třicet pět předních evropských a světových bohemistů. Slavnostní zahájení za účasti prorektora Univerzity Karlovy prof. PhDr. Ivana Jakubce, CSc., děkana Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Doc. Michala Stehlíka, Ph.D., představitelů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva zahraničí a vedení Ústavu bohemistických studií se uskuteční v úterý 16. srpna 2011 v Malé aule staroslavného Karolina v 10.00 hodin.

Z českých odborníků vystoupí na sympoziu pracovníci Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, Technické univerzity v Liberci, své příspěvky přednesou přední bohemisté z Německa, Ukrajiny, Jižní Koreje, Mongolska, Bulharska, Finska a dalších zemích.      

Jednání sympozia se soustředí na tři tematické okruhy: 1. zkušenosti z implementace tzv. boloňského procesu do výuky češtiny pro cizince; 2. česká kultura a její reflexe v sociokulturní kompetenci studentů češtiny pro cizince; 3. čeština jako cizí jazyk pro 21. století. 

Pro účastníky sympozia je připraven i komorní koncert v sále Martinů v Lichtenštejnském paláci, který je věnován památce dlouholetého ředitele Ústavu bohemistických studií profesora Jana Kuklíka.

Účastníci sympozia zakončí svoje jednání návštěvou zámku v Lužanech, a to na pozvání představitelů nadace Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových.

PhDr. Jiří Hasil, Ph.D.

ředitel LŠSS

Kontakt:

Ústav bohemistických studií, UK FF, nám. Jana Palacha 2, 116 38  Praha 1

PhDr. Jiří Hasil, Ph.D. tel./fax: 2216 19 381, e-mail: jiri.hasil@ff.cuni.cz

program sympozia








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.