Na festivalu sportu UK připravila program pro zdravotně postižené děti

15. září 2011

15. 9. 2011, autor: Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK a redakce, rubrika: i-Forum informuje

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK se podílelo na festivalu sportu pro děti Sporťáček. Ve Žlutých lázních jej 10. září pořádalo občanské sdružení BOOTCAMPS a představilo se na něm téměř padesát sportovních klubů, sdružení a center, které pracují v oblasti pohybových aktivit s dětmi.

Univerzitní Centrum sportovních aktivit připravilo pro zdravotně postižené děti velký počet atraktivních sportovních činností. Děti se mohly seznámit s oplachtěným katamaránem a trimaránem (plavidla vhodná pro všechny druhy postižení) a také s tandemovým kolem pro nevidomé, trojkolkou LOPED pro slabozraké a spastiky i monoski pro lyžování vozíčkářů. Všechny pomůcky zástupci centra upravili pro sportování dětí.

Zástupci centra prezentovali svou práci přednáškou na hlavním pódiu. Díky výhodnému umístění stanoviště na břehu Vltavy si všichni účastníci mohli s pomocí PaedDr. Jana Hruši, CSc., a dvou asistentů vyzkoušet zakotvený katamarán a záchranný člun nebo trimarán, který byl na břehu.

Nad festivalem Sporťáček převzal záštitu Český klub olympioniků a Magistrát hlavního města Prahy a zúčastnili se ho nejen organizace, ale i významní sportovci a zástupci odborné veřejnosti (fyzioterapeuti, sportovní lékaři a psychologové).






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.