Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK slavilo 7. narozeniny

7. října 2011

7. 10. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: Studenti se speciálními potřebami

A jak je lépe oslavit než sportem. Výběr aktivit byl i letos v podolské loděnici bohatý – kánoe, katamarán, motorový člun, speciálně upravená kola nebo stolní tenis. Setkání, které se uskutečnilo 6. října, se zúčastnili zejména současní či bývalí studenti UK se svým doprovodem a žáci školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené, kteří jsou do loděnice zváni pravidelně.

Cílem centra je zprostředkovat sportovní aktivity zdravotně postiženým studentům Univerzity Karlovy pod vedením odborníků a vyrovnávat tak rozdíly ve využití volného času mezi zdravými studenty a studenty se speciálními potřebami. Zázemí loděnice Regata ale poskytuje mnohem víc – je místem pro příjemná setkávání, kde si handicapovaní mohou vyměňovat své zkušenosti a zážitky.

Letos účastníkům počasí nebývale přálo, takže zájem o plavbu po Vltavě byl opravdu velký a PaedDr. Jan Hruša, CSc., který obsluhoval katamarán, se ani na chvíli nezastavil. Sportovci si mohli s odbornými asistenty vyzkoušet také jízdu na kánoích nebo na speciálně upravených kolech. Na podvečer pak byla připravena přednáška o testování aquaglidu, což je vybavení kombinující nafukovací člun a surf.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.